Onteigening in de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Katwijk en Wassenaar voor de realisering van de RijnlandRoute

KENNISGEVING

Onteigening in de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Katwijk en Wassenaar voor de realisering van de RijnlandRoute, deeltraject 2 rijksweg A44, de reconstructie van de A44 vanaf de kruising met de Verlengde Wassenaarseweg, tot ongeveer 50 meter voorbij de Nieuwe Weg, alsmede de aanleg van het knooppunt Ommedijk en de aanleg van een gedeelte van de nieuwe verbindingsweg N434 tussen het knooppunt Ommedijk en de rijksweg A4, tot circa 200 meter na de kruising met de Veenwatering, met bijkomende werken.

De Minister van Infrastructuur en Milieu deelt mee dat bij brief van 10 september 2015, kenmerk RWS-2015/37706, is verzocht te bevorderen dat ten name van de Staat een koninklijk besluit tot stand komt, waarbij krachtens artikel 72a van de onteigeningswet ter onteigening worden aangewezen de onroerende zaken die nodig zijn om de aanleg en reconstructie mogelijk te maken van deeltraject 2, rijksweg A44 van de RijnlandRoute, betreffende de reconstructie van de A44 vanaf de kruising met de Verlengde Wassenaarseweg (A44 km. 17,31) tot ongeveer 50 meter voorbij de Nieuwe Weg (A44 km. 20,31), alsmede de aanleg van het knooppunt Ommedijk tussen A44 km. 19,3 en 19,8 en de aanleg van een gedeelte van de nieuwe verbindingsweg N434 tussen het knooppunt Ommedijk en de rijksweg A4, tot circa 200 meter na de kruising met de Veenwatering (N434 km. 1,44), met bijkomende werken, in de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Katwijk en Wassenaar.

Terinzagelegging

Op de voorbereiding van het koninklijk besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerp koninklijk besluit en de ingevolge artikel 63, tweede lid, van de onteigeningswet vereiste stukken liggen ter inzage op de volgende locaties:

  • stadhuis Leiden, Stadhuisplein 1 te Leiden;

  • gemeentehuis Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest;

  • gemeentehuis Katwijk, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk;

  • gemeentekantoor Wassenaar, Johan de Wittstraat 45 te Wassenaar;

  • Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht (alleen op afspraak).

De openingstijden van de locaties staan op de website van de betreffende gemeente.

Het ontwerp koninklijk besluit met de onteigeningsstukken ligt ter inzage vanaf 18 november 2015 tot en met 29 december 2015.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerp koninklijk besluit naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Minister van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, afdeling BJV Publiekrecht, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht onder vermelding van dossiernr. 2015-35.

Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of wanneer u het ontwerpbesluit in Utrecht wilt komen inzien, neemt u contact op met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, mevrouw S.E.M. Rob-Russel, telefoon 088 – 797 13 51, b.g.g. telefoon 06 – 13 27 13 84.

Hoorzitting

In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Voor degenen die in hun zienswijzen te kennen hebben gegeven van de gelegenheid gebruik te willen maken om te worden gehoord, vindt deze hoorzitting plaats op 20 januari 2016 om 13.30 uur in het Van der Valk Hotel Leiden, Haagsche Schouwweg 14 te Leiden. Hiervoor wordt geen afzonder­lijke uitnodiging verzonden.

Naar boven