Besluit van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 5 februari 2014, nummer INDUIT14-140, houdende wijziging van de beleidsregels betreffende de vergoeding van tolken bij het horen van vreemdelingen in het kader van de Vreemdelingenwet 2000 (Beleidsregels tolkenvergoeding Immigratie- en Naturalisatiedienst)

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

Besluit:

ARTIKEL I

De beleidsregels tolkenvergoeding Immigratie- en Naturalisatiedienst worden gewijzigd als volgt:

A

Artikel 6, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. Als basis voor de reistijdberekening geldt bij een reis met eigen vervoer de reisafstand tussen de coördinaten van de in het eerste lid genoemde adressen, zoals vastgesteld door Google Maps en bij een reis met het openbaar vervoer de snelste route volgens de website 9292ov.nl.

B

In artikel 6, eerste lid, wordt ‘GBA-adres’ vervangen door: BRP-adres.

C

In artikel 8, derde lid, 3a en vierde lid, wordt ‘GBA-registratie’ telkens vervangen door: BRP-registratie.

D

In artikel 8, vierde lid, wordt ‘GBA-locatie’ vervangen door: BRP-registratie.

E

Artikel 8, 3a en vierde lid, worden vernummerd tot vierde en vijfde lid.

F

In artikel 9, derde lid, wordt ‘GBA-registratie’ vervangen door: BRP-registratie.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 januari 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 5 februari 2014

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, namens deze, De directeur-generaal Vreemdelingenzaken, L. Mulder

TOELICHTING

In dit besluit wordt vervat de wijziging in de berekening van de reisduur van de tolk bij het gebruik van eigen vervoer van het huisadres naar de IND-locatie. Voorheen gold als basis voor de berekening de weergave van de snelste route volgens de ANWB-planner. Vanwege systeemtechnische redenen wordt vanaf 1 januari 2014 in plaats hiervan gebruik gemaakt van de afstand tussen de door Google Maps vastgestelde coördinaten.

De nieuwe werkwijze is reeds ingevoerd per 1 januari 2014 en de regelgeving wordt hier thans op aangepast. Inwerkingtreding met terugwerkende kracht heeft derhalve geen nadelige gevolgen.

Voorts worden, gelet op de inwerkingtreding van de Wet Basisregistratie Personen (BRP) per 6 januari 2014, alle verwijzingen in de regeling naar de Wet Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) vervangen door verwijzingen naar de Wet Basisregistratie personen.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, namens deze, De directeur-generaal Vreemdelingenzaken, L. Mulder

Naar boven