Mededeling van besluit tot vaststelling van de tariefstructuren en voorwaarden bedoeld in artikelen 12a en 12b van de Gaswet, ACM

Zaaknummer: 13.0276.52

  • 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) maakt bekend dat zij op 12 december 2013 een besluit heeft genomen tot wijziging van de tariefstructuren bedoeld in artikel 12a en voorwaarden bedoeld in artikel 12b van de Gaswet.

  • 2. Het besluit leidt tot het wijzigen van de tariefstructuren vastgelegd in de Tarievencode Gas en de voorwaarden in de Transportvoorwaarden Gas – LNB en de Begrippenlijst Gas. De wijziging betreft de introductie van een nieuwe transportdienst voor gasopslagen, waarbij een korting van 25% zal worden toegepast op het tarief voor deze dienst.

  • 3. Op de voorbereiding van het besluit heeft ACM de uniforme openbare voorbereidingsprocedure bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) van toepassing verklaard.

  • 4. Een ontwerp van het besluit heeft zes weken ter inzage gelegen vanaf 17 september 2013. Tijdens deze termijn heeft ACM zienswijzen ontvangen over deze wijziging. Deze zienswijzen hebben aanleiding gegeven de gezamenlijke netbeheerders op te dragen het voorstel te wijzigen. Dit heeft geresulteerd tot aanpassing van het ontwerpbesluit.

  • 5. Het besluit is gepubliceerd op de internetpagina van ACM (www.acm.nl ). Tevens ligt het besluit ter inzage ten kantore van ACM (Zurichtoren, Muzenstraat 41, 2511 WB Den Haag). Indien u inzage wenst kunt u daartoe contact opnemen met de Directie Energie van ACM op telefoonnummer 070 – 722 20 00.

  • 6. Het besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking daarvan in de Staatscourant.

  • 7. Tegen dit besluit kan degene wiens belang daarbij rechtstreeks is betrokken en wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:11 van de Awb naar voren te hebben gebracht, binnen zes weken na de dag van bekendmaking, beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Postbus 20021, 2500 EA Den Haag.

Naar boven