Kennisgeving besluit tot vaststelling modelcontract

Zaaknummer: 103755

  • 1. De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) geeft kennis dat hij op 3 april 2012 het besluit met nummer 103755/49 heeft genomen.

  • 2. Met dit besluit stelt de Raad van Bestuur van de NMa het modelcontract voor de levering van elektriciteit en gas aan kleinverbruikers, als bedoeld in artikel 95a, eerste lid van de Elektriciteitwet 1998 en artikel 43, eerste lid van de Gaswet, vast. Energieleveranciers zijn op grond van artikel 95na, eerste lid van de Elektriciteitswet 1998 en artikel 52ca van de Gaswet verplicht om aan kleinverbruikers, naast eventuele andere, vrije, contractsvormen, levering volgens het vastgestelde modelcontract aan te bieden. Het modelcontract stelt kleinverbruikers in staat om aanbiedingen van leveranciers op eenvoudige wijze te vergelijken.

  • 3. Uit het oogpunt van een zorgvuldige besluitvormingsprocedure heeft de Raad van Bestuur van de NMa organisaties van leveranciers, netbeheerders en afnemers geraadpleegd door terinzagelegging van een voorstel voor een modelcontract, de publicatie daarvan in de Staatscourant en op de website, en door de gelegenheid te bieden tot het indienen van zienswijzen. De Raad van Bestuur van de NMa wijst erop dat deze terinzagelegging geen openbare voorbereidingsprocedure is als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

  • 4. Het besluit treedt in werking op de dag na de publicatie van deze kennisgeving in de Staatscourant.

  • 5. Het besluit ligt ter inzage ten kantore van de NMa (Zurichtoren, Muzenstraat 81, Den Haag). Indien u inzage wenst, dan kunt u daartoe contact opnemen met de griffier van de NMa, op telefoonnummer 070-330 1903. Het besluit is tevens te raadplegen op de website van de Energiekamer van de NMa (www.nma.nl).

  • 6. Deze kennisgeving wordt gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van de Energiekamer.

  • 7. Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, Juridische Dienst, Postbus 16326, 2500 BH, Den Haag. In dit bezwaarschrift kan een belanghebbende op basis van artikel 7:1a, eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht, de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit verzoeken in te stemmen met rechtstreeks beroep bij de administratieve rechter.

Naar boven