Kennisgeving beschikking Vopak Terminal Vlaardingen B.V. 2273870

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 18 september 2023 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Vopak Terminal Vlaardingen B.V. voor de inrichting aan de

Kon. Wilhelminahaven ZOZ 1, 3134 KH Vlaardingen.

 

Het betreft een inrichting voor de op- en overslag van met name eetbare oliën en vetten van plantaardige- en dierlijke oorsprong, oleochemicals, methylesters, biodiesel, baseoils en glycerines.

 

De aanvraag betreft het volgende, het verwarmd (40-80 °C) op- en overslaan van niet-gevaarlijke afvalstoffen van dierlijke en plantaardige oorsprong (PGS-klasse 4). Deze stoffen zullen worden opgeslagen in bestaande opslagtanks in de tankgroepen 2000, 2560 en 3000, het opbulken van de hierboven genoemde stoffen in de hierboven genoemde opslagtanks, het mengen van de hierboven genoemde stoffen in de hierboven genoemde opslagtanks met reeds bij Vopak aanwezige “niet als afvalstof geclassificeerde producten” uit andere opslagtanks elders binnen de inrichting van vergunninghouder. Het doel van de hierboven genoemde activiteiten is om de stoffen geschikt te maken voor de productie van biobrandstoffen bij derden.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben besloten de vergunning te verlenen.

 

Inzage

U kunt de beschikking en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 25 april 2024 tot en met

6 juni 2024 op de volgende plaatsen inzien:

- het stadskantoor Vlaardingen, Klant Contactcentrum, Westnieuwland 6 te Vlaardingen, na telefonische afspraak;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Rechtbank Den Haag, Sectie bestuursrechtspraak, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, beroep worden ingesteld door:

- een ieder die zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

- de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

- alle belanghebbenden.

 

Alleen zij die een beroepschrift hebben ingediend kunnen, bij spoedeisend belang, om een voorlopige voorziening vragen. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de Rechtbank Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

 

 

 

 

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer: 2273870 en het Olo nummer: 7813405.

Voor de betreffende stukken met betrekking tot deze procedure kunt u op bijgaande link klikken:

https://loket.dcmr.nl/mozard/!suite92.scherm1007?mObj=8864235

Naar boven