Kennisgeving voornemen tot verpachting gronden van de Provincie Limburg te Baexem

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat de Provincie voornemens is om 20 dagen na de datum van deze publicatie of daarna de volgende percelen middels geliberaliseerde pacht te verpachten aan de Maatschap Pennings gevestigd te Reijndersstraat 8, 6095 NJ BAEXEM:

 

  • -

    Gemeente Heythuysen sectie U nummer 415, groot 0.14.85 m2 en

  • -

    Gemeente Heythuysen sectie U nummer 416, groot 1.34.74 m2.

De Provincie Limburg heeft de betreffende grond onlangs verworven voor de reconstructie van de provinciale weg N280 tussen de aansluiting A2 en de N273 (Napoleonsweg) en als compensatiegrond voor het project N280 Leudal inclusief MER N280 Leudal.

Een-op-een uitgifte geschiedt omwille van het gegeven dat deze gronden niet in de openbare procedure meegenomen konden worden omdat deze zeer recent zijn aangekocht (na openstelling van de jaarlijkse belangstellingsregistratie). Vanuit het oogpunt van de agrarische sector is het niet wenselijk dat deze gronden gedurende dit jaar niet in gebruik kunnen worden uitgegeven, zodoende wordt geopteerd voor deze onderhandse uitgifte.

 

De Provincie Limburg is voornemens om de percelen voor de periode van 15 mei 2024 tot en met 31 december 2024 aan de Maatschap Pennings uit te geven. De redenen om deze gronden aan Pennings uit te geven zijn dat de Maatschap omliggende gronden in bewerking heeft en de gronden in kwestie vanuit de huidige agrarische verkavelingsstructuur ook al tot haar beschikking staan.

Deze kavel wordt na afloop van de pachtbetrekking met de Maatschap Pennings (31 december 2024) weer meegenomen in de jaarlijkse cyclus van de openbare belangstellingsregistratie (mits dit mogelijk is vanuit het oogpunt van de realisatie van de N280 Leudal).

 

De Provincie Limburg is voornemens om 20 dagen na de datum van deze publicatie over te gaan

tot de het sluiten van een geliberaliseerde pachtovereenkomst met de Maatschap Pennings. Andere partijen die eveneens menen als serieuze gegadigde in aanmerking te komen, kunnen zich binnen 20 dagen na datum van deze publicatie gemotiveerd melden bij de Provincie Limburg. Dit kan door het versturen van een e-mail aan vastgoedbeheer@prvlimburg.nl, onder vermelding van: ‘Interesse pachtgrond percelen Baexem’.

 

Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat de thans gestelde termijnen uiterlijke termijnen zijn en dat een nadere verlenging van deze termijnen niet aan de orde is.

 

Naar boven