Kennisgeving beschikking Houweling Holding B.V. 2087816

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 18 april 2023 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Adromi B.V., namens Houweling Holding B.V. voor de inrichting aan de Klappolder 104, 2665 LP Bleiswijk.

 

Het betreft een inrichting voor het hoofdzakelijk handelen in verpakkingsmaterialen, veiligheidsartikelen en benodigdheden voor de glas- en tuinbouw (zoals glasreinigers en meststoffen) ofwel horticulture. Als service naast deze handel- en bijbehorende transportactiviteiten worden lege verpakkingen bij klanten opgehaald, waarbij sprake is van verpakkingen welke zijn gebruikt voor gevaarlijke en niet-gevaarlijke stoffen. Verpakkingen voor niet-gevaarlijke stoffen worden waar mogelijk gereconditioneerd voor de verkoop.

 

De aanvraag bevat de onderdelen verandering milieu, bouwen en het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening. Deze aanvraag (verandering) ziet toe op het verruimen van de mogelijkheden om binnen de inrichting kunststof verpakkingen (IBC’s, vaten, jerrycans etc.) te verwerken tot grof maalgoed. Hiervoor zal een extra shredderinstallatie in gebruik worden genomen. Deze aanvraag ziet dan ook hoofdzakelijk toe op het in gebruik nemen van een uitpandig opgestelde shredderinstallatie. Aanvullend wordt ook verzocht de opslag van ingenomen verpakkingen (afvalstoffen) in een aantal containers op het buitenterrein te vergunnen.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben besloten de vergunning te verlenen.

 

Inzage

U kunt de beschikking en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 19 april 2024 tot en

met 31 mei 2024 op de volgende plaatsen inzien:

- Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110 te Rotterdam, uitsluitend alleen op afspraak via e-mailadres dcmr_haaglanden@bibliotheek.rotterdam.nl (graag onder vermelding van zaaknummer en bedrijfsnaam);

- de gemeente Lansingerland, Tobias Asserlaan 1 te Bergschenhoek, uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 14 010;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Rechtbank Den Haag, Sectie bestuursrechtspraak, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, beroep worden ingesteld door:

- een ieder die zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

- de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

- alle belanghebbenden.

 

Alleen zij die een beroepschrift hebben ingediend kunnen, bij spoedeisend belang, om een voorlopige voorziening vragen. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de Rechtbank Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer: 2087816 en het Olo nummer: 7734843.

Voor de betreffende stukken met betrekking tot deze procedure kunt u op bijgaande link klikken: https://loket.dcmr.nl/mozard/!suite92.scherm1007?mObj=8823339

Naar boven