Voorgenomen verkoop Loon op Zand

Het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant (hierna: het college)/Groen Ontwikkelfonds Brabant (hierna: GOB) maakt hierbij bekend dat de Provincie/GOB het voornemen heeft om de percelen kadastraal bekend, gemeente Loon op Zand, sectie E, nummers 3523 en 5082, samen groot 02.58.60 hectare (blok A op onderstaande kaart), te verkopen aan de gemeente Tilburg.

De gemeente Tilburg maakt hierbij bekend dat ze het voornemen heeft om de twee percelen landbouwgrond aan een agrarisch ondernemer te verkopen, kadastraal bekend gemeente Loon op Zand, sectie E, nummers 4367 en 4363, samen groot 02.00.00 hectare (blok B). De agrarisch ondernemer verkoopt twee percelen aan Natuurmonumenten, kadastraal bekend gemeente Loon op Zand, sectie K, nummers 2413 en 2565, samen groot 01.56.45 hectare (blok C).

Partijen zijn van mening dat bij deze verkoop geen mededingingsruimte door middel van een openbare selectieprocedure hoeft te worden geboden, omdat slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van de grond van de provincie/GOB respectievelijk de gemeente. De criteria die daarbij in aanmerking worden genomen zijn de volgende:

  • 1.

    Opgave

In de Interim Omgevingsverordening is op perceelsniveau vastgelegd waar de Provincie Noord-Brabant het Natuur Netwerk Brabant (hierna: NNB) wil realiseren. Provincie Noord-Brabant heeft daarvoor middelen en gronden ter beschikking gesteld aan het Groen Ontwikkelfonds Brabant. Samen met partijen zoals ondernemers, particulieren, gemeenten, waterschappen en organisaties zoekt het Groen Ontwikkelfonds Brabant naar mogelijkheden om het NNB te realiseren.

  • 2.

    Doel van de verkoop

Het doel van de grondverkoop is de gelijktijdige aankoop door Natuurmonumenten van landbouwgronden van de betreffende agrarisch ondernemer, gelegen aan het Spinderspad te Loon op Zand en binnen het NNB (blok C op onderstaande kaart). Middels deze aankoop kan Natuurmonumenten nieuwe natuur ontwikkelen in het NNB. De betrokken partijen zijn op elkaar aangewezen voor de in dit kader te sluiten overeenkomst, aangezien hiermee NNB-gronden beschikbaar komen voor herinrichting.

Eén serieuze gegadigde

Gezien de ligging van de genoemde gronden zijn partijen op elkaar aangewezen en zijn de verkrijgende partijen aan te merken als enige serieuze gegadigde voor verkoop c.q. ruiling om de beoogde beleidsdoelstellingen te realiseren. De ruiling geschiedt voor marktconforme prijzen op basis van een taxatie.

Vervaltermijn reactie

Een ieder die meent dat hij, met inachtneming van voornoemde criteria, als een serieuze gegadigde ook voor de aankoop van de percelen in aanmerking komt, dient dit gemotiveerd kenbaar te maken. De reactie dient uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie van deze aankondiging schriftelijk ingediend te zijn bij de Provincie Noord-Brabant, t.a.v. GOB, Postbus 90151, 5200 MC ’s‑Hertogenbosch.

De termijn van 20 dagen geldt als een vervaltermijn. Als de Provincie/GOB binnen de vervaltermijn geen reactie ontvangt, zal de grond verkocht worden.

Bij gebreke van een tijdige en gemotiveerde reactie vervalt het recht om tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De Provincie/GOB, gemeente Tilburg, Natuurmonumenten en de agrarisch ondernemer zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

In de brief of e-mail staat in elk geval:

  • -

    uw naam, adres, datum, e-mailadres en telefoonnummer;

  • -

    de reden op grond waarvan u meent in aanmerking te komen voor de aankoop.

Dit voornemen wordt gepubliceerd op www.officielebekendmakingen.nl,de website van het GOB www.groenontwikkelfondsbrabant.nl en de website van gemeente Tilburg.

Naar boven