Omgevingsplanwijziging 1 gemeente Groningen ONTWERP

Reageren op ontwerp van verandering omgevingsplan voor Stadshavens

Met dit bericht laat de gemeente u weten dat er misschien iets verandert in uw omgeving. Want de gemeente Groningen wil een aantal regels in het omgevingsplan veranderen. Deze verandering noemen we een omgevingsplanwijziging. In het omgevingsplan regelt de gemeente de fysieke leefomgeving. Daarmee wordt de omgeving om u heen bedoeld. Zoals gebouwen, wegen, water, natuur, bodem, lucht, geur, of bijvoorbeeld geluid. Deze ontwerpwijziging van het omgevingsplan is nog niet de definitieve versie. U kunt erop reageren. De reacties nemen we mee in ons definitieve voorstel aan de gemeenteraad. De raad neemt daarna een besluit over het vaststellen van de omgevingsplanwijziging. U leest hieronder waar het ontwerp over gaat en hoe en wanneer u kunt reageren.

Waar gaat de ontwerp omgevingsplanwijziging over?

De ontwerp omgevingsplanwijziging gaat over het ontwikkelen van het gebied Stadshavens.

Langs het Eemskanaal verrijst de komende jaren een nieuw stadsdeel aan het water: Stadshavens. Om dit stadsdeel te mogen bouwen, moet het omgevingsplan worden aangepast.

Het plan is om ongeveer 2.400 nieuwe woningen te bouwen in het gebied rond het Eemskanaal in het oosten van de stad Groningen. De grens van het plangebied ligt ongeveer tussen het Damsterdiep, de Europaweg, de Sontweg en loopt tot aan het Van Starkenborghkanaal.

Waar en wanneer kunt u de stukken bekijken?

U kunt de ontwerpwijziging van het omgevingsplan en de stukken die daarbij horen bekijken van 11 januari tot en met 21 februari 2024.

Dat kan op deze plekken:

Hoe en wanneer kunt u een reactie geven?

U kunt reageren van 11 januari tot en met 21 februari 2024 op de ontwerpwijziging van het omgevingsplan voor Stadshavens en de stukken die daarbij horen. Uw reactie heet een ‘zienswijze’.

Reageren kan alleen op deze drie manieren:

  • Vul het ‘online zienswijzeformulier’ in bij de ontwerp-omgevingsplanwijziging op de website https://gemeente.groningen.nl/omgevingsplan. U krijgt meteen een bevestiging van ontvangst.

  • Stuur een brief naar de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.

  • Ga in gesprek met een planjurist van de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp. Bel voor een afspraak naar het algemene telefoonnummer 14 050 van de Gemeente Groningen.

Waar kunt u meer informatie krijgen?

Meer informatie leest u op de gemeentelijke website https://gemeente.groningen.nl/omgevingsplan en de projectwebsite https://stadshavens.nl. Ook kunt u contact opnemen met het projectbureau Stadshavens via nummer 050-7001924 of via email info@stadshavens.nl. Ook kunt u op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur binnenlopen bij het projectbureau aan het Damsterdiep 271, om meer informatie te vragen.

Op donderdag 25 januari a.s., tussen 14.00 en 20.00 uur, wordt een minifestival en informatiemarkt georganiseerd. Iedereen is van harte welkom bij het informatiecentrum van het projectbureau Stadshavens, Damsterdiep 271 te Groningen.

Naar boven