Gemeente Aalsmeer - Onderhands uitgifte van perceel grond nabij Van Swietenstraat 14 door de gemeente Aalsmeer

Locatie

Sinds februari 2024 beoogt de gemeente Aalsmeer een koopovereenkomst te sluiten met de eigenaar van de Van Swietenstraat 14 voor de verkoop van het grondperceel kadastraal bekend als gemeente Aalsmeer, sectie D, nummer 7137 groot ongeveer 93 m². Het perceel is onderhands (één-op-één) aan de eigenaar van de Van Swietenstraat 14 aangeboden. Bij deze verkoop zijn de regels van het Didam-arrest die door de Hoge Raad zijn geformuleerd krachtig. De gemeente conformeert aan deze regels middels deze kennisgeving.

 

Motivering

De gemeente dient bij uitgifte van haar gronden zich te houden aan de procedurele regels die door de Hoge Raad in het Didam-arrest zijn vastgesteld en een (openbare) selectieprocedure te doorlopen om alle (potentiële) kandidaten op een gelijke wijze mee te laten dingen. De Hoge Raad heeft een uitzondering gemaakt op de vastgestelde regels en aangegeven dat de selectieprocedure achterwege kan blijven als bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor aankoop van de grond. De verkoop van het voornoemde perceel aan de eigenaar van Van Swietenstraat 14 is gebaseerd op de hiernavolgende argumentatie.

De eigenaar van de Van Swietenstraat 14 is de enige partij die in aanmerking komt voor deze snippergrond. Dit omdat de aankoop van snippergrond alleen is toegestaan wanneer de snippergrond grenst aan het eigendom. Derden komen niet in aanmerking aangezien er geen andere particulieren over aangrenzend eigendom beschikken.

Op basis van het voorstaande is de gemeente van mening dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria de eigenaar van de Van Swietenstraat 14 de enige serieuze kandidaat is, die in aanmerking komt voor uitgifte van het perceeldeel van 93 m2 nabij Van Swietenstraat 14.

 

Reactietermijn

Als u van mening bent dat u zelf als gegadigde in aanmerking komt voor uitgifte van deze locatie, dan dient u binnen 3 weken na publicatiedatum van deze kennisgeving een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Amsterdam en dit schriftelijk aan ons kenbaar te maken.

Met deze publicatie geeft de gemeente Aalsmeer uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

 

 

 

Perceeldeel grond nabij Van Swietenstraat 14

Aalsmeer , 6 mei 2024

De secretaris,

drs. Sj. Vellenga

De burgemeester,

mr. G.E. Oude Kotte

Naar boven