Aankondiging voorgenomen grondruil Maaikeduinweg/Ruigendijk nst 16 De Koog, Zanddijk nst 8, De Cocksdorp, Limietweg nst 1A te De Cocksdorp en Zwinweg to 2, Oosterend

 

Het college van de gemeente Texel is voornemens met het Liander de volgende ruilovereenkomsten te sluiten betreffende percelen grond:

- gelegen aan de Maaikeduinweg/Ruigendijk nst 16, te De Koog, kadastraal bekend gemeente Texel, sectie T, nummer 3598 ged. (eigendom gemeente), met een totaal oppervlakte van circa 29 m², en kadastraal bekend gemeente Texel, sectie T, nummer 3476 (eigendom Liander), met een totaal oppervlakte van circa 22 m².

- gelegen aan de Zanddijk nst 8/Muyweg, te De Cocksdorp, kadastraal bekend gemeente Texel, sectie A, nummer 5250 ged. (eigendom gemeente), met een totaal oppervlakte van circa 22 m², en kadastraal bekend gemeente Texel, sectie A, nummer 5249 (eigendom Liander), met een totaal oppervlakte van circa 9 m.

- gelegen aan de Limietweg nst 1A, te De Cocksdorp, kadastraal bekend gemeente Texel, sectie, nummer A 5269 ged. (eigendom gemeente), met een totaal oppervlakte van circa 22 m², en kadastraal bekend gemeente Texel, sectie A, nummer 5268 (eigendom Liander), met een totaal oppervlakte van circa 9 m.

- gelegen aan de Zwinweg to 2, te Oosterend, kadastraal bekend gemeente Texel, sectie L, nummer 261 ged. (eigendom gemeente), met een totaal oppervlakte van circa 20 m², en kadastraal bekend gemeente Texel, sectie L, nummer 260 (eigendom Liander), met een totaal oppervlakte van circa 9 m.

De grondruil vindt onderhands plaats. Hier ligt de volgende motivering aan ten grondslag.

Op Texel is sprake van netcongestie. Er is sprake van transport schaarste op het elektriciteitsnet. Het oplossen van deze netproblematiek is van algemeen belang. Liander is op Texel de enige aanbieder van de energie-infrastructuur en de daarvoor benodigde transformatorstations. En heeft ook aantoonbare ervaring met soortgelijke voorzieningen op Texel. Op de Maaikeduinweg, Limietweg, Muyweg en Zwinweg staan transformatorstations die niet meer voldoen. Deze staan ingepast in de openbare ruimte. Het station wordt vervangen door een nieuwe, waarvoor meer ruimte nodig is. Daarbij is in dit geval sprake van grondruil, waarbij de leegkomende plekken van het oude transformatorstations na de grondruil weer toegevoegd aan het openbaar areaal en groen worden ingericht.

De gemeente heeft vastgesteld dat, gezien het bovenstaande , thans bij voorbaat vaststaat dat slechts een grondruil met Liander N.V. mogelijk is, omdat deze partij voldoet aan de gestelde criteria. Er zijn geen andere gegadigden bekend die aan de criteria voldoen. De gemeente Texel merkt Liander N.V. derhalve aan als enige serieuze gegadigde, mitsdien de gemeente voornemens is de betreffende grond te ruilen met Liander N.V..

De gemeente heeft met betrekking tot het voornemen een besluit genomen, maar zal eerst tot effectuering van de grondruil overgaan na afloop van de reactietermijn als vermeld in deze publicatie.

Een ieder die nadere informatie wenst te verkrijgen over deze grondruil, kan zich binnen 20 kalenderdagen na het verschijnen van deze publicatie richten tot Team Beleid/Grondzaken van de gemeente Texel, via de e-mail gemeente@texel.nl onder vermelding van zaaknummers 3427174 en 3427175 of telefonisch via 140222.

 

 

Naar boven