OPENBARE BEKENDMAKING VERKIEZING VAN DE NEDERLANDSE LEDEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT OP 6 JUNI 2024

STEMMEN BIJ VOLMACHT EN KIEZERSPAS

 

Bij de verkiezing van Nederlandse leden van het Europees Parlement op 6 juni kunt u iemand anders voor u laten stemmen. Dit heet stemmen bij volmacht. Stemmen bij volmacht kan als volgt:

  • Via de stempas. Vul hierbij op uw stempas de gegevens in van degene die voor u gaat stemmen. Onderteken na het invullen van de gegevens beiden de stempas. Voeg ook een kopie van uw legitimatiebewijs toe. Degene die voor u gaat stemmen neemt uw ondertekende stempas en de kopie van het legitimatiebewijs mee naar het stembureau. Zonder deze kopie kan de gemachtigde niet voor u stemmen.

  • Via het machtigingsformulier. Dit formulier kunt u vinden op www.arnhemstemt.nl. Vul het formulier in en mail dit naar verkiezingen@arnhem.nl of stuur dit per post naar Gemeente Arnhem, t.a.v. Team Verkiezingen, Antwoordnummer 5000, 6800 DG Arnhem. Het formulier moet uiterlijk maandag 3 juni 2024 bij ons binnen zijn. De persoon die u heeft gemachtigd, ontvangt vervolgens een volmachtbewijs. Hiermee kan deze persoon voor u stemmen. In dit geval hoeft de gemachtigde geen kopie van een legitimatiebewijs mee te nemen naar het stembureau. Bij de verkiezing van het Europees Parlement geldt dat degene die voor u gaat stemmen in Nederland moet wonen. De gemachtigde mag bovendien niet meer dan 2 machtigingen aannemen. De volmachtstem moet tenslotte gelijktijdig met de eigen stem worden uitgebracht.

 

Bij de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement op 6 juni 2024 kunt u in een andere gemeente in Nederland stemmen. Dit kan door een kiezerspas aan te vragen bij de gemeente waar u ingeschreven staat. Het aanvragen van een kiezerspas gaat als volgt:

  • Via DigiD op www.arnhemstemt.nl.

  • Via een aanvraagformulier. Dit formulier kunt u vinden op www.arnhemstemt.nl. Vul het formulier in en mail dit naar verkiezingen@arnhem.nl of stuur dit per post naar Gemeente Arnhem, t.a.v. Team Verkiezingen, Antwoordnummer 5000, 6800 DG Arnhem. Het formulier moet uiterlijk maandag 3 juni 2024 bij ons binnen zijn.

  • Bij de balie. U gaat met uw stempas naar het gemeentehuis (Koningstraat 38). Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Dit kan uiterlijk tot woensdag 5 juni 12.00 uur. Bij inwilliging van uw verzoek ontvangt u uw kiezerspas.

  • U stemt met uw kiezerspas in een stembureau van uw keuze binnen Nederland.

 

Bewaar uw kiezerspas goed. U ontvangt geen nieuwe pas als u de kiezerspas kwijtraakt.

 

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Team Verkiezingen via telefoonnummer 0800-1809 of per mail via verkiezingen@arnhem.nl.

 

Arnhem, 23 april 2024

Ahmed Marcouch,

Voorzitter van het centraal stembureau

Naar boven