“BESTEMMINGSPLAN NIEUWKUIKSEWEG 17, HELVOIRT VASTGESTELD”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vught maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 april 2024 het bestemmingsplan “Nieuwkuikseweg 17, Helvoirt” ongewijzigd heeft vastgesteld. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Waar gaat het bestemmingsplan Nieuwkuikseweg 17, Helvoirt over?

Het bestemmingsplan maakt het gebruik van de woonboerderij als burgerwoning mogelijk. Daarnaast wordt op het perceel voorzien in B&B-voorzieningen. Om deze ontwikkeling mogelijk te kunnen maken dient een bestemmingsplanprocedure te worden doorlopen, zodat het nu nog ter plaatse geldende bestemmingsplan wordt herzien.

U kunt het bestemmingsplan bekijken

U kunt van donderdag 18 april 2024 tot en met donderdag 30 mei 2024 het bestemmingsplan met bijbehorende stukken bekijken:

 

NL.IMRO.0865.helvBPNieuwkuik17-VG01;

  • 1.

    Bij de Ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught.

Tegen betaling kunt u afschriften krijgen van de stukken die ter inzage liggen. 

U kunt reageren op het bestemmingsplan

Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad van 4 april 2024 om het bestemmingsplan vast te stellen? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt alleen beroep instellen als u belang hebt bij het wijzigingsplan. De beroepstermijn start op vrijdag 19 april 2024 en eindigt op donderdag 30 mei 2024.

U stuurt uw beroepschrift aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

U kunt uw beroep ook indienen via het Digitaal Loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Het vaststellingsbesluit treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, dit is op vrijdag 31 mei 2024. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan.

Dan doet de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak over uw beroep en treedt het besluit nog niet in werking. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak. De Voorzieningenrechter doet alleen een voorlopige uitspraak als er snel een uitspraak nodig is. U moet griffierechten betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen. Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

Heeft u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer 073-6580680.

Vught, 17 april 2024

Burgemeester en wethouders van Vught

Naar boven