Bekendmaking voorgenomen verkoop perceel grond Stationsplein te Amersfoort

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort is voornemens, met inachtneming van een termijn van 20 kalenderdagen, ingaande de dag na deze publicatie, een koopovereenkomst aan te gaan met N.S. Vastgoed B.V. betreffende een perceel grond, kadastraal bekend gemeente Amersfoort sectie H nummer 5004, ten behoeve van de bouw van een ondergrondse fietsenstalling. Het perceel heeft een oppervlakte van ca. 1364 m2.

De gemeente en NS streven ernaar om een aantrekkelijk en veilig Stationsplein te realiseren met voldoende aanbod van fietsparkeerplaatsen voor reizigers van en naar het station Amersfoort Centraal. De huidige parkeervoorzieningen voor fietsen is onvoldoende. Zowel de capaciteit als ook de kwaliteit dient te worden vergroot. Daarom zal er een nieuwe bewaakte fietsenstalling in een nieuwe kelder onder het Stationsplein worden gerealiseerd. Bovengronds zal het Stationsplein opnieuw worden ingericht. NS Vastgoed B.V. heeft voor de realisatie van het project “Fietsenstalling station Amersfoort” de grond nodig van de gemeente. Het benodigde perceel grenst aan grond van NS Vastgoed B.V.

Gelet op vorenstaande overwegingen zijn wij van oordeel dat de verkoop kan plaatsvinden zonder bredere selectieprocedure. Volstaan wordt met deze voorafgaande bekendmaking.

Amersfoort, 15 april 2024 

Burgemeester en wethouders van Amersfoort

Naar boven