Kennisgeving verlening omgevingsvergunning bouw varkensstal Hobrederweg 40a, Middenbeemster (uitgebreide procedure)

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat zij op 18 maart 2024 een omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van een varkensstal op het perceel Hobrederweg 40a, Middenbeemster. Hierbij is tevens een omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) verleend. Vanwege de strijdigheid met het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Beemster 2012 – Partiële herziening 2021’ is de uitgebreide voorbereidingsprocedure van de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) doorlopen (ingevolge artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3 Wabo). In de vergadering van 29 februari 2024 heeft de gemeenteraad van Purmerend ten behoeve van deze aanvraag een verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Terinzagelegging

De omgevingsvergunning voor de varkensstal ligt met ingang van dinsdag 2 april tot en met dinsdag 14 mei 2024 ter inzage en is te raadplegen in het Omgevingsloket, onderdeel Regels op de Kaart (ID-code: NL.IMRO.0439.2020HOBREDERWG40A-va01). U kunt deze ook opvragen uit het bouwarchief van de gemeente: https://purmerend.nl/wonen-en-bouwen/bouwen-en-verbouwen/bouwarchief. De stukken kunnen daarnaast in aanwezigheid van een betrokken ambtenaar op het stadhuis digitaal worden ingezien na het maken van een afspraak via vergunning@purmerend.nl of telefonisch via 0299-452452.

Rechtsmiddelen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een beroepschrift worden ingediend indienen bij de Rechtbank Noord-Holland te Haarlem, Sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR te Haarlem. Dit is alleen mogelijk voor degenen die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend, dan wel aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tijdig in te dienen. Daarnaast is dit mogelijk voor degenen die geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend maar wel een persoonlijk, rechtstreeks belang bij het besluit hebben. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: uw naam en adres, een omschrijving van het besluit waartegen u beroep instelt en de gronden van uw beroep. Ingeval van beroep bent u griffierecht verschuldigd. Op voorwaarde dat er een beroepschrift is ingediend, kunt u daarnaast de Voorzieningenrechter van de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemd beroepsorgaan via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven