Aankondiging voorgenomen verkoop van grond

Objectinformatie

Adres: nabij de Bernhardstraat 18 te Rossum

Kadastraal bekend: Gemeente Rossum, sectie F, nummer 448 gedeeltelijk, hierna ‘(het) Perceel’

Perceelgrootte: circa 20 m2.

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. In dit arrest is bepaald dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen, aan (potentiële) gegadigden de gelegenheid moet bieden om mee te dingen naar deze onroerende zaak indien er meerdere gegadigden zijn voor de aankoop of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

Deze mededingingsruime hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop.

De Gemeente heeft het voornemen om het Perceel te verkopen aan Liander N.V.. De Gemeente is van mening dat Liander op basis van de hierna genoemde objectieve, redelijke en toetsbare criteria als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van de locatie:

 

  • 1.

    Het perceel wordt ingezet voor de realisatie van een transformator, die noodzakelijk is voor de energie-infrastructuur van Liander;

  • 2.

    De realisatie van de transformator is op grond van wet- en regelgeving voorbehouden aan de netbeheerder;

  • 3.

    Door de verkoop treft de gemeente voorzieningen in het algemene belang.

Reactie

Als u meent dat u in aanmerking komt voor de aankoop van het Perceel, dan kunt u dit schriftelijk kenbaar maken binnen 20 kalenderdagen na datum van deze publicatie. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar grondzakenmsd@maasdriel.nl. Daarin motiveert u waarom u als gegadigde ook in aanmerking dient te komen voor de aankoop van het Perceel. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verkoop alsnog op basis van een openbare verkoopprocedure dient plaats te vinden.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

 

Naar boven