Voornemen tot verhuur van grond aan het Spijkerboorweg 500 naast te Haarlem aan Stichting Sint Jacob

De gemeente Haarlem heeft het voornemen om een perceel grond naast het Spijkerboorweg 500 te Haarlem te verhuren aan Stichting Sint Jacob.

Het betreft:

  • -

    een perceel grond, plaatselijk bekend Spijkerboorweg 500 naast, groot ca. 933 m2, thans kadastraal bekend gemeente Haarlem 02, sectie X, nummer 1913 (gedeeltelijk).

Op 6 oktober 2024 is het voornemen voor de verhuur van een perceel grond nabij Spijkerboorweg 500 gepubliceerd. Hierop zijn geen inhoudelijke reacties ontvangen. Het te verhuren perceel is ondertussen gewijzigd naar de bovenstaande situatie.

Stichting Sint Jacob is eigenaar van woonzorgcentrum Meerhoeve. Stichting Sint Jacob biedt hier kleinschalige zorg aan ouderen met een vorm van dementie. Meerhoeve heeft nu alleen een klein terras en geen tuin. Een echte en grotere tuin om het gebouw geeft de mogelijkheid voor de bewoners om actiever te zijn én ook om activiteiten vóór en gezamenlijk mét de buurt. Naast de wens van het woonzorgcentrum wil de gemeente de interactie tussen de verschillende partijen in de buurt stimuleren en ziet de vergroting van deze tuin als een kans. De te realiseren tuin zal ingezet worden voor een bredere maatschappelijke functie en niet alleen een tuin voor de bewoners van Meerhoeve. De tuin dient als groene magneet voor de wijk fungeren, waarbij niet alleen de buurt, de kinderen, ouderen en andere organisaties aan de slag gaan, maar waardoor ook steeds meer groene en sociale initiatieven in beweging komen. Voor deze maatschappelijke ontwikkeling heeft de gemeente Haarlem in Stichting Sint Jacob een geschikte partij gevonden.Het bovenstaande betekent dat de gemeente van mening is dat op basis van objectieve, redelijke en toetsbare criteria Stichting Sint Jacob de enige serieuze gegadigde is, die in aanmerking komt voor de huur van de grond naast het Spijkerboorweg 500. De gemeente wordt hierin ook gesteund door jurisprudentie inzake het Didam-arrest.

De gemeente zal na een wachttijd van twintig kalenderdagen na de datum van deze publicatie uitvoering geven aan haar voornemen met Stichting Sint Jacob een huurovereenkomst aan te gaan. Als u daar vragen of opmerkingen over heeft, kunt u contact opnemen met Marcel Vissering via mvissering@haarlem.nl.

Vervaltermijn

Mocht u van mening zijn dat u ook in aanmerking behoort te komen voor de vooromschreven huur dan dient u als belanghebbende uiterlijk binnen twintig kalenderdagen na publicatie een reactie te richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem, Postbus 511, 2003 PB te Haarlem.

Indien geen reactie wordt ontvangen binnen de gestelde termijn dan vervalt het recht tegen de voorgenomen verhuur van de ruimtes op te komen en/of daarop enige vorm van schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren. De gemeente Haarlem en de potentiële huurder zouden onredelijk worden benadeeld als na voornoemde termijn alsnog tegen het voornemen en het aangaan van de huurovereenkomst wordt opgekomen.

Met de publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven