Ontwerpvisie ruimtelijke ontwikkeling Chaam

Ontwerpvisie ruimtelijke ontwikkeling Chaam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken bekend dat van 26 maart tot 21 mei ter inzage ligt:

Ontwerpvisie ruimtelijke ontwikkeling Chaam (als bijgevoegd bij deze publicatie).

Waar gaat de ontwerpvisie over?

Deze visie is een ruimtelijke uitwerking van het ‘ontwikkelperspectief voor een vitaal Chaam met een gezonde leefomgeving in 2040’ (hierna: het ontwikkelperspectief). De vier hoofdambities uit deze visie zijn:

(1) Chaam is in 2040 een vitaal lintdorp met een herkenbaar en gezellig centrum;

(2) Chaam beschikt in 2040 over voldoende en passende ruimte voor wonen en werken;

(3) De Chaamse leefomgeving is in 2040 gezond, beweegvriendelijk en klimaatadaptief;

(4) In 2040 wordt het lokaal en doorgaand verkeer in Chaam op duurzame en veilige wijze afgewikkeld.

Inspraak en informatiemomenten

Bij de totstandkoming van het ontwikkelperspectief is destijds een uitgebreid participatietraject doorlopen (‘social design’) met onder andere een ansichtkaartenactie en een digitale community. Omdat de visie ruimtelijke ontwikkeling Chaam een ruimtelijke vertaling is van het eerder door de gemeenteraad vastgestelde ontwikkelperspectief toetsen we tijdens deze inspraakperiode bij de inwoners van Chaam of we de in het ontwikkelperspectief gestelde ambities goed hebben vertaald naar de ontwerpvisie. De gestelde ambities uit het ontwikkelperspectief zijn al door de raad vastgesteld en staan tijdens deze inspraakperiode dan ook niet ter discussie.

De visie ligt gedurende 8 weken ter inzage, gedurende deze periode worden ook drie inloopmomenten gepland waarin de visie wordt toegelicht en vragen gesteld kunnen worden.

De inloopmomenten zijn in Taxandria aan de Gilzeweg 12 te Chaam op:

  • 1.

    1. Woensdag 3 april 20.00-21.30

  • 2.

    2. Dinsdag 9 april 20.00-21.30

  • 3.

    3. Vrijdag 12 april 10.00-12.00

U hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Hoe kunt u de stukken bekijken?

Digitaal kunt u de stukken inzien via:

De stukken zijn bijgevoegd bij deze publicatie

Fysiek kunt u de stikken inzien op :

Het gemeentehuis van Alphen-Chaam. Als u de stukken in wilt zien kunt u zich tijdens de openingstijden melden bij de receptie van het gemeentehuis, Willibrordplein 1 te Alphen. Voor specifieke vragen kunt u een afspraak maken met de behandelend medewerker, Armando Aerts, bereikbaar via mail: armandoaerts@abg.nl.

Reageren op de visie?

De visie ligt voor een periode van 8 weken ter inzage (van 26 maart tot 21 mei). In deze periode kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen. Uw zienswijze moet binnen deze termijn zijn ontvangen.

Schriftelijk kunt u uw zienswijze als volgt indienen:

U kunt uw schriftelijke zienswijze op de ontwerpvisie sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Alphen-Chaam, 5130 AA Alphen NB. In de brief geeft u aan op dat uw zienswijze betrekking heeft op de ontwerpvisie ruimtelijke ontwikkeling Chaam. U moet in de brief ook uw naam, adres, handtekening en datum zetten.

Mondeling kunt u uw zienswijze als volgt indienen:

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze op de ontwerpvisie neemt u contact op met de behandelend medewerker, Armando Aerts, bereikbaar via mail: armandoaerts@abg.nl

Naar boven