Voornemen tot verhuur van een deel van de kantoorruimte in de Wilhelminastraat 10-12 te Haarlem

De gemeente Haarlem heeft het voornemen om een deel van de kantoorruimte gelegen aan de Wilhelminastraat 10-12, te Haarlem, deel uitmakende van het perceel kadastraal bekend als gemeente Haarlem 0, sectie C, nummer 7417 (gedeeltelijk) te verhuren aan Zorg in Holland.

Achtergrond

Een groot deel van het kantoorgebouw Wilhelminastraat 10-12 wordt door de gemeente Haarlem gehuurd van een particuliere eigenaar voor het huisvesten van de doelgroep dak- en thuislozen. Naast directe opvang aan deze doelgroep huren ook meerdere ondersteunende partijen kantoorruimte in dit gebouw.

Recent heeft een van deze partijen een deel van een kantoorruimte opgezegd. Deze kantoorruimte wordt gedeeld met een andere huurder. Zorg in Holland heeft zich aangemeld voor het huren van deze gedeelde ruimte.

Doel

Zorg in Holland biedt ondersteuning aan jongeren en jongvolwassenen hulp bij het thuis wonen, bij ambulante begeleiding of beschermd wonen. Zij willen graag kantoorhouden in Haarlem in combinatie met andere maatschappelijke partners en zien geen bezwaar in de combinatie met de opvang voor dak- en thuislozen.

Enige serieuze gegadigde

De gemeente is van mening dat Zorg in Holland de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de in dit kader te sluiten huurovereenkomst. Zij hebben affiniteit met de ondersteunende dienstverlening aan dak- en thuislozen en zoeken de verbinding met de andere dienstverlenende partijen. Reguliere huurders voor kantoorruimte worden hier juist liever niet mee geassocieerd, waardoor elders in het gebouw al geruime tijd kantoorruimte leeg staat ondanks dat het openbaar wordt aangeboden.

Daarbij betreft het een kantoorruimte die gedeeld wordt met een andere huurder. Dit is voor veel partijen niet aantrekkelijk. Het gehuurde deel van de ruimte is niet apart afsluitbaar, dus er zal altijd rekening gehouden moeten worden met bepaalde vertrouwelijkheid van informatie, spullen en gesprekken.

Vervaltermijn

Als u meent onder dezelfde voorwaarden als Zorg in Holland ook in aanmerking te komen voor de huur van de omschreven gedeelde kantoorruimte, dan dient u als belanghebbende uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie, derhalve uiterlijk ……….. 2024, een reactie te richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem, ter attentie van mevrouw Ciska van Schaik-Smits.

Bij gebreke hiervan vervalt het recht om tegen de voorgenomen verhuur van de gedeelde kantoorruimte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Haarlem en Zorg in Holland zouden immers onredelijk worden benadeeld, als pas na voornoemde termijn alsnog tegen het voornemen en het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Naar boven