Publicatie van voornemen tot het verlengen en uitbreiden van een overeenkomst tot verhuur van ruimtes in het Stadhuis Forum gelegen aan Engelandlaan 502 te Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer geeft hierbij kennis van haar voornemen tot het verlengen en uitbreiden van de overeenkomst tot verhuur van diverse ruimtes ten behoeve van gezamenlijke huisvesting van een deel van het Stadhuis Forum met bezoekadres Engelandlaan 502 (2711 EB) te Zoetermeer, kadastraal bekend als Gemeente Zoetermeer, sectie C nummer 6918 (gedeeltelijk) met een totale grootte van circa 775 m² aan Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen.

De gemeente Zoetermeer meent dat Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de (beoogde) verhuur van de voormelde ruimtes. De gemeente Zoetermeer heeft daarbij het volgende in overweging genomen:

    • -

      Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen huurt al diverse ruimtes sinds 2018 en wil een investering doen in het gehuurde;

    • -

      met oog op de functie van het gebouw kan slechts een beperkt aantal organisaties zich vestigen in deze ruimtes, een werkbedrijf sluit goed aan bij de functies van het gebouw;

    • -

      zowel de gemeente als het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen geven er de voorkeur aan, teneinde de mogelijkheden tot samenwerking bij de uitvoering van hun wettelijke taken zo optimaal mogelijk te kunnen benutten, gehuisvest te zijn in hetzelfde pand.

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verhuur, dan dient u uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie van dit voornemen een kort geding procedure starten bij de rechtbank ‘s-Gravenhage. Dit doet u door een dagvaarding uit te brengen aan het adres van de gemeente Zoetermeer. Als u dit niet binnen 20 kalenderdagen doet, dan vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven