Gemeente Coevorden, Registratie kiezers die onderdaan zijn van een ander land van de Europese Unie, Europese Verkiezingen 2024

De burgemeester van Coevorden maakt bekend dat niet-Nederlanders die onderdaan zijn van een land van de Europese Unie en ingeschreven zijn bij de gemeente Coevorden, zich kunnen laten registreren als kiezer voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement.

Hiervoor moet u:

  • 1. Op dinsdag 23 april 2024, de dag van de kandidaatstelling, uw werkelijke woonplaats in Nederland hebben;

  • 2.Op donderdag 6 juni 2024, de dag van de stemming, 18 jaar of ouder zijn en niet uitgesloten zijn van het kiesrecht in Nederland of in een andere land van de Europese Unie.

Registreren als kiezer

  • 1. Het aanvraagformulier voor registratie (model Y 32) kunt u vinden op www.coevorden.nl/verkiezingen. Op de website staat ook hoe u het formulier naar de gemeente kunt sturen.

  • 2. Bent u eenmaal als kiezer geregistreerd dan blijft u geregistreerd zolang u als ingezetene bent ingeschreven bij een Nederlandse gemeente.

  • 3. Het aanvraagformulier bevat ook een verklaring dat u niet bent uitgesloten van het kiesrecht en dat u alleen in Nederland van het kiesrecht gebruik zult maken.

  • 4. Het aanvraagformulier moet uiterlijk dinsdag 23 april 2024 zijn ontvangen door de gemeente. Formulieren die na deze datum worden ontvangen gelden pas voor de volgende verkiezing.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Verkiezingen van de gemeente Coevorden via info@coevorden.nl of telefoonnummer 14 0524.

Coevorden, donderdag 7 maart 2024

De burgemeester voornoemd,

R. Bergsma

Naar boven