Kennisgeving vaststelling subregionaal detailhandelsbeleid Westelijke Mijnstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken bekend, dat de gemeenteraad van Sittard-Geleen in zijn vergadering van 13 december 2023 het ‘subregionaal detailhandelsbeleid Westelijke Mijnstreek 2030’ én het eindverslag ‘Inspraaknota detailhandelsbeleid Westelijke Mijntreek’ heeft vastgesteld. De gemeenteraden van Beek en Stein hebben dit besluit al eerder genomen.

Globale inhoud beleid

Met een nieuw detailhandelsbeleid wordt, in het belang van de leefbaarheid, de hoofdstructuur van de winkelgebieden in de Westelijke Mijnstreek vastgelegd. Hierin zijn keuzes gemaakt om de centra van Sittard en Geleen te beschermen in relatie tot de branchering op perifere detailhandel locaties. Branchering is noodzakelijk om dit doel te bereiken. In de stadscentra worden de kernwinkelgebieden compacter en krijgen de aanloopgebieden meer kansen door een mix van functies na te streven.

Verder worden de voorzieningen op dorps- wijk- en buurtniveau in de Westelijke Mijnstreek op peil gehouden.

Winkelbestemmingen buiten de hoofdstructuur dienen op termijn te worden teruggedrongen.

Ter inzage

Het beleid en de bijbehorende stukken, waaronder de ‘Nota ‘inspraakreacties detailhandelsbeleid Westelijke Mijnstreek’, kunnen digitaal worden ingezien via www.officielebekendmakingen.nl en via de website van de gemeente. Klik hier om de stukken in te zien.

 

Naar boven