Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Nelson Mandelapark’

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van donderdag 21 december 2023 tot en met woensdag 31 januari 2024 het ontwerpbestemmingsplan ‘Nelson Mandelapark’ ter inzage ligt.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u na het maken van een afspraak inzien tijdens hieronder genoemde openingstijden. Een afspraak is te maken via telefoon: 010 267 2514 of via e-mail bir@rotterdam.nl.

Concern informatiecentrum gemeente Rotterdam, Timmerhuis, Halvemaanpassage 1, 3011 AH Rotterdam. Openingstijden: dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 13.00.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plannummer is NL.IMRO.0599.BP2237Mandelapark-on01.

Het plan gaat over een deel van de Maashaven. Het plan ligt op de grens van Charlois en Feijenoord en sluit aan op de bestemmingsplannen Afrikaanderwijk, Bloemhof, Tarwewijk en Katendrecht.

De gemeente wil een gedeelte van de Maashaven dempen en daar een groen park van formaat realiseren. Het park krijgt de naam Nelson Mandelapark en biedt ruimte voor sport- en speelvoorzieningen. Ook maakt het plan horeca in het park en op het nieuwe plein voor de Maassilo mogelijk, net als kleinschalige terrassen en kleine en enkele grote evenementen. Er mag een horecapaviljoen gebouwd worden en een uitkijktoren.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rotterdam per adres :

de directeur van Stadsontwikkeling, BWT/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met BWT/ Bestemmingsplannen, telefoonnummer 06-1023 7995.

Informatiebijeenkomst

In Verzamelgebouw ’t Klooster, Afrikaanderplein 7, wordt op dinsdag 9 en woensdag 10 januari 2024 een informatiebijeenkomst gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De inhoud van beide bijeenkomsten is precies dezelfde. U kunt op elk gewenst tijdstip tussen 17.00 en 20:30 uur binnenkomen en onze informatiemarkt bezoeken. Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien. Ook zijn sfeerbeelden en de maquette van het nieuwe park te bekijken. En ziet u hoe de demping van de Maashaven in zijn werk gaat. Stipt om 17.30, 18.30 en 19.30 uur geven wij een korte presentatie over het plan.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken tevens bekend dat op 5 december 2023 een besluit genomen is ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling voor het bestemmingsplan ‘Nelson Mandelapark’.

Uit de m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van het bestemmingsplan is gemaakt, blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen te verwachten zijn voor het milieu die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel een milieueffectrapportage rechtvaardigen.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en is als bijlage gevoegd bij het ontwerpbestemmingsplan.

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit belanghebbende rechtstreeks treft.

Rotterdam, 20 december 2023

Burgemeester en wethouders van Rotterdam,

namens dezen,

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven