Besluit om vaststelling van voorbereidingsbesluit Noordkade, Waddinxveen

Besluit

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Waddinxveen maakt bekend dat de gemeenteraad op basis van artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening op 11 oktober 2023 een voorbereidingsbesluit heeft vastgesteld ter voorbereiding van een bestemmingsplan voor het gebied aan de Noordkade te Waddinxveen waarvoor de gemeenteraad op 26 januari 2022 de stedenbouwkundige visie heeft vastgesteld.

Toelichting

De stedenbouwkundige visie bestaat uit de ontwikkeling van rond de 1.400 woningen en aanvullende functies op wat nu het bedrijventerrein aan de Noordkade is. Om uit te kunnen voeren wat in het programma van de visie beoogd wordt, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De huidige bestemming is divers maar bestaat voornamelijk uit de bestemming bedrijventerrein. Deze bestemming moet veranderd worden naar hoofdzakelijk de bestemming wonen. Naar verwachting wordt het gewijzigde bestemmingsplan in 2024 door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld en ter inzage gelegd. Tot dat moment zou het huidige bestemmingsplan (met voornamelijk de bestemming bedrijventerrein) nog altijd van toepassing zijn.

Om activiteiten te voorkomen die niet passen binnen de door de gemeenteraad vastgestelde stedenbouwkundige visie, heeft de gemeenteraad op 11 oktober jl. het voorbereidingsbesluit genomen.

Inwerkingtreding en werkingsduur

De inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit is bepaald op de eerste dag van deze bekendmaking. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van donderdag 2 november 2023. Het besluit heeft een werkingsduur van één jaar.

Een voorbereidingsbesluit is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Dit betekent dat u tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar maken of beroep kan instellen.

Inzage

Het voorbereidingsbesluit is digitaal raadpleegbaar via de website Externe link:www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.vbNoordkade2023-0401).

 

Naar boven