Openbare kennisgeving: Aanvragen van een kiezerspas

De burgemeester van de gemeente Amersfoort, de heer L.M.M. Bolsius, maakt bekend, dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van de Tweede Kamer op woensdag 22 november 2023 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een andere gemeente binnen het gebied waarvoor de verkiezing geldt. Daarbij gelden de volgende bepalingen.

  • A.

    Schriftelijke aanvraag

    • 1.

      Bij het Team Verkiezingen van de gemeente Amersfoort zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om in een andere gemeente aan de stemming te mogen deelnemen. De formulieren staan ook op de website van de gemeente Amersfoort www.amersfoort.nl/verkiezingen.

    • 2.

      Het verzoekschrift, alsmede de stempas (indien reeds verstrekt), moeten uiterlijk op vrijdag 17 november 2023 voor 17:00 uur door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op maandag 9 oktober 2023 als kiezer is geregistreerd.

    • 3.

      Het verzoek wordt niet ingewilligd wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht aan de stemming deel te nemen.

    • 4.

      Als het verzoek is goedgekeurd, dan wordt uw stempas omgezet in een kiezerspas. Met de kiezerspas kunt u in heel Nederland uw stem uitbrengen

  • B.

    Mondelinge aanvraag

    • 1.

      De kiezer dient hiertoe, na ontvangst van de stempas, maar uiterlijk op dinsdag 21 november 2023 voor 12.00 uur de stempas te overleggen bij de afdeling burgerzaken van zijn/haar woonplaats waar hij/zij op maandag 9 oktober 2023 als kiezer is geregistreerd.

    • 2.

      Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht of per brief aan de stemming deel te nemen.

    • 3.

      Als het verzoek is goedgekeurd, dan wordt uw stempas omgezet in een kiezerspas. Met de kiezerspas kunt u in heel Nederland uw stem uitbrengen

Een eenmaal verstrekte kiezerspas kan bij verlies niet worden vervangen.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door de medewerkers van Team Verkiezingen, te bereiken onder telefoonnummer 033 4694100, of per mail verkiezingen@amersfoort.nl

Amersfoort, oktober 2023

De burgemeester voornoemd,

De heer L.M.M. Bolsius

Naar boven