Ontwerp Bodemkwaliteitskaart en Nota Bodembeheer Midden-Holland

Burgemeester en wethouders van gemeente Waddinxveen hebben op 4 april 2023 de Bodemkwaliteitskaart Midden-Holland 2022 en de Nota bodembeheer Midden-Holland 2023 in ontwerp vastgesteld.

De gemeenten zijn het bevoegd gezag voor het gebruiken van grond en bagger op of in de grond. De wettelijke basis voor het hergebruik van grond en bagger is het Besluit bodemkwaliteit. Daarnaast kan een gemeente eigen lokale regels opstellen voor het (her)gebruik van grond en bagger op of in de grond. Deze regels staan in de Nota Bodembeheer. Naast de nota is er ook een Bodemkwaliteitskaart (BKK). Deze BKK bevat verschillende kaarten over de lokale bodemkwaliteit. De nota en de kaarten samen vormen in de regio Midden-Holland het beleid voor het gebruik van grond en bagger.

De nieuwe nota en BKK komen in de plaats van de nota en BKK uit 2016. Het vervangt ook de BKK en regels die in 2022 speciaal zijn opgesteld voor PFAS (een groep van chemische stoffen die overal in Nederland in de bodem voorkomt).

Met deze aangepaste nota en kaarten stelt de gemeente duurzaam, kostenbesparend en veilig beleid vast voor het (her)gebruik van grond en bagger.

De stukken kunt u van 13 april tot en met 24 mei 2023 bekijken tijdens de openingsuren bij de Publieksbalie. Om de stukken buiten kantooruren te bekijken, kunt u een afspraak maken. De stukken zijn ook te raadplegen op www.waddinxveen.nl

U kunt ons laten weten wat u van het ontwerpbesluit vindt. Tijdens de periode van 13 april tot en met 24 mei kunt u een zienswijze indienen. De schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar het college van B&W. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de Afdeling Ruimte, mevr. A. Martens, telefoonnummer 14 0182.

Naar boven