Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ten behoeve van de Plan-MER voor het bestemmingsplan Eurocircuitterrein vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Bergeijk maken bekend, dat een Notitie Reikwijdte en Detailniveau is vastgesteld voor het Eurocircuitterrein.

Toekomst Eurocircuitterrein

Op 15 juli 2021 heeft de gemeenteraad van Valkenswaard besloten om de huidige feitelijke fysieke situatie en bijbehorend vergund gebruik in het gehele plangebied vast te stellen in een nieuw bestemmingsplan. Op Bergeijks grondgebied ligt een stukje van het wielercircuit, dat een van de sporten is die op het Eurocircuit worden beoefend, en een gedeelte gras en opgaand groen. De huidige feitelijke fysieke situatie en bijbehorend vergund gebruik van het gehele Eurocircuitterrein kan enkel worden vastgelegd door voor het grondgebied van de gemeente Bergeijk eveneens een nieuw bestemmingsplan door de raad van de gemeente Bergeijk te laten vaststellen. Om het besluit over het bestemmingsplan mogelijk te maken wordt een milieueffectrapportage procedure doorlopen. Dat betekent dat een Plan-milieueffectrapport (Plan-MER) wordt opgesteld. In de MER worden de milieugevolgen van het Eurocircuitterrein onderzocht. De milieu-informatie in de MER wordt gebruikt voor de besluitvorming over het bestemmingsplan.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD)

Deze Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) is de eerste stap in de Plan-MER procedure. De NRD be- schrijft de voorgenomen ontwikkeling en maakt inzichtelijk welke milieuaspecten in de MER zullen worden onderzocht. De NRD is daarmee de onderzoeksagenda voor de MER. Om de onderzoeksagenda verder scherp te stellen is inspraak mogelijk geweest. Eenieder kon een reactie geven op deze notitie reikwijdte en detailniveau. Op basis van deze reacties is het voorgenomen gebruik van de verenigingen beter in beeld gebracht.

Terinzagelegging

De vastgestelde NRD ligt ter informatie voor iedere belangstellende met ingang van donderdag 15 september voor zes weken ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van de NRD moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch via 0497-551455 of via de receptie.

De vastgestelde NRD is ook digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website www.bergeijk.nl/eurocircuit.

Tegen de vastgestelde NRD is geen bezwaar en beroep mogelijk.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk

J.J. van der Windt

Gemeentesecretaris ad interim

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven