Mededeling voornemen levering gemeentegrond

Ter uitvoering van afspraken, gemaakt in een met de Stichting Ymere op 1 juli 2021 gesloten koopovereenkomst, is de gemeente voornemens aan de Stichting Ymere een perceel grond aan de Veldbloemstraat te Nieuw-Vennep, kadastraal bekend gemeente Haarlemmermeer, sectie N, nummers 4198 en 4263 (beiden gedeeltelijk) met een oppervlakte van circa 1.546 m² te leveren, ten behoeve van de realisatie van drieënveertig (43) sociale huurwoningen.

De gemeente Haarlemmermeer wil middels haar woonbeleid actief voorzien in de bestaande behoefte aan sociale en betaalbare woningbouw. De gemeente wil vanuit volkshuisvestelijk oogpunt en de waarborgen die voortvloeien uit de Woningwet deze woningen uitgeven aan een toegelaten instelling als bedoeld in artikel 19 van de Woningwet. Tussen de gemeente Haarlemmermeer en Stichting Ymere gelden prestatieafspraken op basis waarvan de binnen de gemeentegrenzen actieve corporaties in aanmerking komen voor de realisatie van sociale huurwoningen op (onder meer) het hiervoor vermelde perceel grond. De gemeente merkt Stichting Ymere aan als de enige geschikte kandidaat die in staat en bereid is om deze huisvesting voor deze doelgroep op korte termijn te realiseren, gelet op de vergevorderde staat van haar plannen inclusief een vastgesteld bestemmingsplan en aangevraagde omgevingsvergunning. Andere corporaties hebben geen interesse getoond in de ontwikkeling van sociale huurwoningen op deze locatie. De gemeente en Stichting Ymere geven met bovengenoemd voornemen tot levering ten behoeve van de realisatie en langdurige exploitatie van sociale huurwoningen tevens uitvoering aan het woonbeleid van de gemeente. 

 

De gemeente zal na een wachttijd van twintig kalenderdagen na de datum van deze publicatie uitvoering geven aan haar voornemen tenzij voordien, dat wil zeggen uiterlijk op 28 september 2022, een kort geding tegen dit voornemen aanhangig wordt gemaakt bij de voorzieningenrechten van de rechtbank Noord-Holland locatie Haarlem.

 

Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen levering en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Haarlemmermeer en Stichting Ymere zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen wordt opgekomen.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Als u daar vragen of opmerkingen over heeft, kunt u contact opnemen B. Borgman via 06-41784864 of brian.borgman@haarlemmermeer.nl.

Naar boven