De gemeente Lelystad heeft het voornemen om 20 dagen na de datum van publicatie van dit bericht een aantal percelen grond, tezamen groot ca. 10.570 m2, te verkopen aan woonstichting Centrada, ten behoeve van de realisatie van 276 sociale huurappartementen.

De gemeente Lelystad geeft hiermee uitvoering aan de op 9 januari 2020 met Centrada gesloten Packagedeal (hierna PD). Deze PD is tot stand gekomen om versneld te voorzien in de huisvestingsvraag van EU-werkers, spoedzoekers, vergunninghouders, regulier woningzoekenden en overige sociale doelgroepen;

 

Centrada heeft ter uitvoering van de PD op Campus Zuid 150 verplaatsbare wooneenheden gerealiseerd, beter bekend als “Lars”. Centrada is verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer, van deze verplaatsbare huisvesting. Als tegenprestatie is in de PD opgenomen dat de gemeente aan Centrada grond op Campus Midden zal verkopen voor de realisatie van reguliere sociale woningen. Een deel van deze grond is in november 2021 al geleverd, nu volgt de rest.

 

De gemeente Lelystad meent dat Centrada, gelet op de met hen in 2020 gesloten PD en de daaruit voor de gemeente voortvloeiende verplichtingen, de enige serieuze gegadigde is om de voornoemde percelen grond te kopen.

 

De gemeente Lelystad zal 20 dagen na de datum van deze publicatie de koopovereenkomst met Centrada aangaan tenzij voordien door een belanghebbende een kort geding tegen dit voornemen aanhangig is gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de Programmamanager, de heer Sander Berkers(sjj.Berkers@Lelystad.nl).

 

Het voornemen van de verkoop van de grond is ook gepubliceerd in Gemeenteblad (gmb-2022-000000) op overheid.nl”

 

 

Naar boven