(aanmeldnotitie) m.e.r.-beoordeling omgevingsvergunning Zwetkade Noord nabij 1 te Wateringen (reconstructie N211)

Het college maakt bekend dat het bevoegd gezag op 12 januari 2021 het m.e.r.-beoordelingsbesluit heeft genomen op basis van de “Vormvrije m.e.r.-beoordeling N211 Wippolderlaan”, waaruit blijkt dat er met de ruimtelijke ontwikkeling die in de omgevingsvergunning ‘Zwetkade Noord nabij 1 te Wateringen’ planologisch-juridisch mogelijk wordt gemaakt, geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zullen ontstaan die het opstellen van een rechtvaardigen.

De voorgenomen reconstructie van de N211 valt in het Besluit milieueffectrapportage onder categorie D 1.1 “De wijziging of uitbreiding van een autosnelweg of autoweg” waarin is opgenomen, dat de aanleg, wijziging m.e.r.-beoordelingsplichtig is in gevallen waarin de weg een tracélengte heeft van meer dan 5km. De reconstructie vindt plaats over een traject van circa 2,5 kilometer, vanaf de afrit A4 tot voorbij de kruising met de N222 (Veilingroute). Op dit traject wordt o.a. in beide rijrichtingen een extra rijstrook en twee ongelijkvloerse kruisingen gerealiseerd.

De reconstructie van de N211 valt in de volgende geldende bestemmingsplannen:

• Glastuinbouwgebied Westland (gemeente Westland);

• Bestemmingsplan Zwethstrook (gemeente Westland);

• Bedrijventerrein Wateringen (gemeente Westland);

• Harnaschpolder – Noord (gemeente Midden-Delfland).

Het aanpassen van de N211 is niet mogelijk binnen de geldende bestemmingsplannen. Om hierin te kunnen voorzien moet middels een omgevingsvergunning worden afgeweken van de bestemmingsplannen. De vormvrije m.e.r.-beoordeling maakt hiervan onderdeel uit. Met dit besluit wordt geconcludeerd dat er geen belangrijke nadelige milieugevolgen verwacht worden, die zouden moeten leiden tot het door lopen van een m.e.r.-procedure en het opstellen van een milieueffectrapport (MER). Het besluit om geen MER te maken is benodigd voor de besluitvorming over de ontwerp omgevingsvergunning ‘Zwetkade Noord nabij 1 te Wateringen’ (reconstructie N211).

Het besluit met de daarbij behorende stukken liggen vanaf vrijdag 22 januari 2021 gedurende 6 weken ter inzage. Het is mogelijk om de stukken op afspraak in te zien bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174. Een (vormvrije) m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbende kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure voor de ontwerp omgevingsvergunning ‘Zwetkade Noord nabij 1 te Wateringen’.

Naar boven