Kennisgeving terinzagelegging herindelingsontwerp Weesp en Amsterdam

De raden van de gemeenten Amsterdam en Weesp hebben op respectievelijk 22 januari 2020 en 6 februari 2020 het herindelingsontwerp gemeenten Weesp en Amsterdam vastgesteld.

Het herindelingsontwerp stelt de gemeentebesturen in staat de voorbereidingen op de herindeling verder uit te werken. Het ontwerp ligt van 7 februari 2020 tot en met 3 april 2020 ter inzage. Iedereen die dat wil, kan gedurende deze periode een zienswijze indienen op het herindelingsontwerp.

Functie herindelingsontwerp

In de Wet algemene regels herindeling (Wet Arhi) staat wat de te volgen procedure is bij een gemeentelijke herindeling. Om tot een herindeling te komen, is vaststelling van een herindelingsontwerp nodig.

Terinzagelegging

Het herindelingsontwerp van de gemeenten Weesp en Amsterdam en bijbehorende achtergrond informatie is raadpleegbaar op de website www.weesp.amsterdam.nl.

Ook ligt het herindelingsontwerp van vrijdag 7 februari 2020 tot en met vrijdag 3 april 2020 ter inzage tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de stadsloketten van de gemeente Amsterdam en het stadskantoor van Weesp:

Gemeente Amsterdam bij stadsloket Centrum

Amstel 1, 1011 PN Amsterdam

Stadsloket Nieuw-West

Osdorpplein 1000, 1068 TG Amsterdam

Stadsloket Noord

Buikslotermeerplein 2000, 1025 XL  Amsterdam

Stadsloket Oost

Oranje-Vrijstaatplein 2, 1093 NG  Amsterdam

Stadsloket West

Bos en Lommerplein 250, 1055 EK  Amsterdam

Stadsloket Zuid

President Kennedylaan 923, 1079 MZ Amsterdam

Stadsloket Zuidoost

Anton de Komplein 150, 1102 CW  Amsterdam

Stadskantoor  van Weesp

Nieuwstraat 70 A, 1381 BD  Weesp

Zienswijze indienen

Bewoners en andere belanghebbenden kunnen tijdens de periode van terinzagelegging een reactie geven op het herindelingsontwerp. U richt hiervoor een zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders (B en W) van de gemeente waar u woont of bent gevestigd. Geef de datum, uw naam, adres, postcode en woonplaats aan. Deze informatie is verplicht en wordt slechts gebruikt voor de administratieve verwerking.

De colleges van B en W beoordelen de zienswijzen en stellen een reactienota op. In deze reactienota worden alle ingediende zienswijzen van een reactie voorzien. Daarnaast wordt aangegeven of de zienswijzen aanleiding geven tot aanpassing van het herindelingsontwerp. De reactienota wordt op de website www.weesp.amsterdam.nl geplaatst en na vaststelling in beide colleges aan u persoonlijk verstuurd. Conform de AVG worden uw persoonlijke gegevens niet opgenomen in de reactienota.

Het indienen van een zienswijze kan op verschillende manieren:

Digitaal

U kunt uw zienswijze digitaal versturen via het formulier op de website www.weesp.amsterdam.nl.

Schriftelijk

Een schriftelijke zienswijze indienen kan ook. U stuurt de zienswijze naar uw college van B en W.

U adresseert daarbij als volgt:

Indien u woonachtig of gevestigd bent in de gemeente Amsterdam:

t.a.v. het college van B en W

o.v.v. zienswijze herindelingsontwerp

Postbus 202, 1000 AE Amsterdam

Indien u woonachtig of gevestigd bent in de gemeente Weesp:

t.a.v. het college van B en W

o.v.v. zienswijze herindelingsontwerp

Postbus 5099, 1380 GB Weesp

 

Indien u niet in één van de gemeenten woont of bent gevestigd, verzoeken we u de zienswijze digitaal in te dienen.

Vervolg

De colleges van B en W van beide gemeenten zullen de binnengekomen zienswijzen op het herindelingsontwerp beoordelen en verwerken in het herindelingsadvies. Dit advies leggen zij voor aan de beide gemeenteraden met een reactienota waarin hun reacties staan op de zienswijzen. Naar verwachting zullen de gemeenteraden van Amsterdam en Weesp het herindelingsadvies in het mei 2020 behandelen. Na vaststelling door de raden wordt het herindelingsadvies doorgestuurd naar Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland. Gedeputeerde Staten sturen het advies dan met hun zienswijze voor akkoord naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarna volgt behandeling door de Tweede Kamer. Als ook de Eerste Kamer het wetsvoorstel aanvaardt, kan het de regering het wetsvoorstel bekrachtigen en kan de herindelingswet in werking treden.

De herindeling wordt beoogd in 2022 op basis van reguliere gemeenteraadsverkiezingen.

Informatie

Meer informatie over het proces rond de herindeling en het herindelingsontwerp vindt u op www.weesp.amsterdam.nl

 

Naar boven