Agenda Petear

 

  •  

Datum : 7 oktober 2020

  •  

Tijdstip : 19:00 uur

  •  

Locatie : Gemeentehuis Joure

  •  

Voorzitter : de heer I. de Wolff

  •  

Griffier : mevrouw H.A. van Dijk-Beekman

  •  

 

  • 1.

     

Opening en vaststellen agenda

Het Petear van 7 oktober wordt fysiek gehouden in het gemeentehuis te Joure. Als de ontwikkelingen rond het coronavirus COVID-19 hiertoe aanleiding geven vergadert de raad alsnog digitaal. Op de website www.defryskemarren.nl/gemeenteraad vindt u per vergadering de laatste stand van zaken. De raadszaal is aangepast om te voldoen aan de voorschriften in verband met COVID-19. Door deze aanpassing is het echter niet mogelijk om op veilige wijze publiek te ontvangen. U kunt de vergadering live volgen via de uitzending op de website www.defryskemarren.nl/gemeenteraad.

 

 

2 .

Definitief besluit tot afwijzing verzoek onttrekking pad Kooilaan (Omkromte) aan de openbaarheid

Voorstel:

  • 1.

    kennis te nemen van de zienswijzen en belangen die zijn binnengekomen inzake het voorgenomen besluit tot afwijzing van het verzoek tot onttrekking van het pad van de Kooilaan aan de openbaarheid;

  • 2.

    De later ingebrachte brief van 5 augustus 2020 niet in behandeling te nemen in verband met overschrijding van de indieningstermijn;

  • 3.

    te beslissen, conform het voorgenomen besluit en bijgevoegde conceptbeschikking, dat het verzoek tot onttrekking van het pad van de Kooilaan aan de openbaarheid wordt afgewezen.

Toelichting: Na het besluit van de raad d.d. 10 juli 2019 moet dit raadsbesluit ook procedureel worden afgerond, omdat de Wegenwet nodig maakt dat voor een verzoek tot onttrekking aan de openbaarheid de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure (hierna: UOV) wordt gevolgd inclusief terinzagelegging. Hierop zijn diverse zienswijzen binnengekomen. De aanvrager, belanghebbende 1, van het oorspronkelijke verzoek tot handhaving is op de hoogte gesteld van deze zienswijzen en is, conform de eisen van de wet, in de gelegenheid gesteld hierop te reageren. U treft in raadsvoorstel de overige reacties ook aan. Nadat de raad dit besluit heeft genomen, kan dit naar omwonenden worden verzonden.

 

 

3 .

Vaststellen bestemmingsplan 'Joure-Partiële Herziening Joure Wyldehoarne 3B'

Voorstel:

  • 1.

    Het bestemmingsplan 'Partiële Herziening Joure - Wyldehoarne 3B' gewijzigd vast te stellen;

  • 2.

    Geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening.

Toelichting: Het plangebied betreft 10 kavels voor 2-onder-1 kapwoningen aan De Wilster in Joure. Als de raad dit bestemmingsplan vaststelt, wordt het bouwvlak naar de straatzijde verplaatst met een extra strook groen voor de kavels. De woningen worden dan met de voorkant op de openbare weg georiënteerd en het openbare pad langs het water wordt opgeheven. Er zijn geen zienswijzen ingediend en er wordt extra aandacht besteed aan het aspect ecologie.

 

 

4 .

Bestemmingsplan De Timpe 51A Balk

Voorstel:

  • 1.

    De reactienota zienswijzen bestemmingsplan De Timpe 51A Balk vast te stellen.

  • 2.

    Het bestemmingsplan De Timpe 51A Balk als opgenomen in bestandenset NL.IMRO.1940.BPBLK20DETIMPE51A-VA01 ongewijzigd vast te stellen.

Toelichting: De eigenaren van dit perceel wonen aan de Wilhelminastraat in Balk en dit perceel vormt één erf met het perceel aan De Timpe 51A. Door het perceel (met een woonbestemming zonder bouwvlak), te splitsen kan er een woning toegevoegd worden die op De Timpe is georiënteerd. Van de raad wordt nu gevraagd een daarvoor nodige bestemmingsplanwijziging vast te stellen. In de reactienota op de ingebrachte zienswijze geeft het college aan dat er geen onevenredige aantasting voorzien wordt van de in de zienwijze aangedragen aspecten.

 

 

5 .

B estemmingsplan Jetze Veldstraweg 87 Ouwster-Nijega

Voorstel:

  • 1.

    Het bestemmingsplan Jetze Veldstraweg 87 Ouwster-Nijega als opgenomen in bestandenset NL.IMRO.1940.BPOSN20JVELDSTRA87-VA01 ongewijzigd vast te stellen.

Toelichting : Aan de Jetze Veldstraweg 87 in Ouwster-Nijega staat een relatief kleine woning op een smal perceel. De eigenaar van het perceel wil graag een nieuwe, grotere woning realiseren. Hiervoor is een vergroting van de woonbestemming noodzakelijk. Er zijn geen zienwijzen ingediend.

 

 

6 .

Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Jacobus Boomsmastraat 64 in Sondel Voorstel:

  • 1.

    In te stemmen met de beantwoording en verwerking van de zienswijzen zoals verwoord in de Nota zienswijzen;

  • 2.

    het bestemmingsplan met planidentificatie NL.IMRO.1940.BPSON18JCBOOMSMA64-VA01 ongewijzigd vast te stellen.

Toelichting: Een melkveehouderij in Sondel, die beschikt over een groot machinepark, verricht ook nevenactiviteiten als klein loonwerkbedrijf voor derden. Om dit planologisch mogelijk te maken is dit bestemmingsplan opgesteld, waarvoor één zienswijze is ingediend, waaraan deels is tegemoetgekomen door de onderbouwing van het plan aan te passen op het vlak van de Wet natuurbescherming. Het plan past binnen het beleid en omliggende functies worden niet in hun ontwikkelingsmogelijkheden beperkt.

  •  

 

7 .

Rapport n.a.v. onderzoek Toezi ch t op Handhaving Openbare Orde en Veiligheid De Fryske Marren 2018

Voorstel:

  • 1.

    kennis te nemen van het rapport Toezicht op Handhaving Openbare Orde en Veiligheid De Fryske Marren 2018 en de gedane aanbevelingen over te nemen;

  • 2.

    het college verzoeken om de aanbevelingen uit te voeren.

Toelichting: Dit RKC-onderzoek geeft inzicht in de uitvoeringspraktijk van toezicht en handhaving op Openbare Orde en Veiligheid, met specifieke aandacht voor de rol van de raad ten aanzien van de ontwikkelingen in dit domein. De Conclusies en Aanbevelingen bieden het College van B&W goede aanknopingspunten voor een doorontwikkeling van ons VTH beleid, de monitoring en de sturing daarop.

  •  

 

8 .

Sluiting

  •  

 

  •  

 

Mochten er geen aanmeldingen zijn om deel te nemen aan de agendapunten van dit P etear, dan gaat dit P etear niet door!

 

U kunt dit nakijken op de site van de gemeenteraad .

 

Naar boven