Aanvraag besluit Wet bodembescherming ‘Nijmegen-Oost, Stieltjesstraat en Dr. Jan Berendsstraat’, Nijmegen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen heeft een saneringsplan ontvangen voor drie afzonderlijke grondwaterverontreinigingen in Nijmegen-Oost, de omgeving Stieltjesstraat en de Dr. Jan Berendsstraat (ASW). In alle gevallen is sprake van een verontreiniging met gechloreerde koolwaterstoffen (VOCl).

In het saneringsplan is de sanering van het grondwater voor de drie locaties in samenhang uitgewerkt (clusteraanpak). Dit heeft als voordeel dat de sanering effectiever kan worden uitgevoerd. De sanering bestaat uit het monitoren van de verspreiding en toetsing of deze voldoet aan de modelmatige voorspellingen. Hiervoor wordt het grondwater periodiek geanalyseerd en wordt de grondwaterstroming gecontroleerd door middel van metingen.

Het college zal het saneringsplan beoordelen.

Ter plaatse van de dr. Jan Berendsstraat is naast het grondwater ook de vaste grond verontreinigd. Hiervoor is een ander saneringsplan ingediend. De procedure voor de sanering van het grondwater loopt parallel aan de procedure van de aanpak van de vaste bodem. Dit betekent dat het plan separaat door ons wordt beoordeeld en tegelijk met het saneringsplan voor het grondwater ter inzage ligt.

Inzage

U kunt vanaf 30 september 2020 gedurende 2 weken de ingediende stukken komen inzien op het Stadhuis, Korte Nieuwstraat 6, Nijmegen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de heer R. Echten van Bureau Archeologie en bodemkwaliteit (SR40), telefoon (06) 2568 3513.

U kunt het saneringsplan voor het grondwater inzien via onderstaande snelkoppeling:

Saneringsplan VOCl verontreinigingen grondwater: http://www.nijmegen.nl/vergunningpagina/Document/DownloadOne?documentNr=D200404749

Reactie

U kunt uw reactie op de stukken tot 2 weken na 30 september 2020 sturen naar Burgemeester en Wethouders van Nijmegen, t.a.v. Bureau Archeologie en bodemkwaliteit (SR40), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. U kunt ook mondeling reageren bij de heer R. Echten.

Besluit

Als het college een besluit heeft genomen, wordt dit ook weer langs deze weg bekendgemaakt en ter inzage gelegd.

Naar boven