BEKENDMAKING ONTWERPBESTEMMINGSPLAN TERNEUZEN MIDDEN, PATTISTPARK 2019 EN ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ARITKEL 3.31 WET RUIMTELIJKE ORDENING, ARTIKEL 3.12 WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT EN ARTIKEL 7.17 WET MILIEUBEHEER (GECOÖRDINEERDE PROCEDURE)

 

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken bekend dat gecoördineerd ter inzage wordt gelegd:

  • het ontwerpbestemmingsplan Terneuzen Midden, Pattistpark 2019

  • de ontwerp omgevingsvergunning voor de realisatie van 48 appartementen inclusief 2-laagse parkeergarage (toren oost) op het adres Pattistpark 57 t/m 104

  • m.e.r. beoordelingsbesluit Terneuzen Midden, Pattistpark 2019

Deze besluiten zijn, door de onderlinge samenhang, gecoördineerd.

Doel bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het doel van dit bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van de bouw van drie woontorens. Het bestemmingsplan Pattistpark 2019 hersteld enkele tekortkomingen uit het bestemmingsplan Pattistpark II en regelt daarnaast enkele aanpassingen in het bouwplan. De basisopzet van het plan wijzigt niet. Ook in het nieuwe bouwplan wordt uitgegaan van 3 woontorens met daaronder een stallingsgarage. De torens worden op dezelfde plek gebouwd als in het plan uit 2017. De omgevingsvergunning maakt, van de planologisch voorziene drie woontorens, de bouw van de meest oostelijk gelegen woontoren op het adres Pattistpark 57 t/m 104 mogelijk.

Coördinatieregeling

Artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en de coördinatieregeling 2014 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk kunnen worden doorlopen. De voorbereiding en de bekendmaking van verschillende besluiten worden dan tegelijk behandeld. Omdat voor de realisatie van het plan meerdere besluiten nodig zijn worden om die reden het bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Inzien bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen ter inzage van donderdag 21 maart tot en met woensdag 1 mei 2019. De openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing. Het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0715.BPTMD14-ON01 is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen. De ontwerp omgevingsvergunning met identificatienummer W-AOV190100 is op de website beschikbaar. De stukken kunnen ook digitaal worden ingezien bij de publieksbalies in Terneuzen en Axel. De publieksbalie in Axel is enkel op woensdag geopend. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 14 0115.

 

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (bestemmingsplan) of het college van burgemeester en wethouders (omgevingsvergunning) van de gemeente Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen vragen wij u een afspraak te maken met de heer M. van der Ploeg van het team Planvorming, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455000). Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag. Een zienswijze kunt u ook per e-mail verzenden aan wro@terneuzen.nl.

 

WET MILIEUBEHEER

 

Bekendmaking m.e.r. beoorde lingsbesluit Terneuzen Midden, Pattistpark 2019

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend dat er voor het bestemmingsplan Terneuzen Midden, Pattistpark 2019 geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Op grond van de Wet milieubeheer dient voor het bestemmingsplan beoordeeld te worden of de activiteit die dit bestemmingsplan mogelijk maakt, zodanige nadelige gevolgen voor het milieu veroorzaakt, dat het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk is.

Uit het opgestelde ontwerp van het bestemmingsplan blijkt dat de in het bestemmingsplan mogelijk gemaakte activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu heeft. Daardoor is het opstellen van een milieueffectrapport niet nodig.

Het m.e.r. beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing voor het nieuw vast te stellen bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r. beoordelingsbesluit kunt u als zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan inbrengen.

 

Terneuzen, 20 maart 2019

Burgemeester en wethouders van Terneuzen,

De burgemeester, J.A.H. (Jan) Lonink

De gemeentesecretaris, J.G. (Jan) Princen

Naar boven