Ontwerpbesluit Verkeersregeling Pelikaanstraat

 

(aanwijzen gehandicaptenparkeerplaats algemeen bij Minckelersstraat)

zaak 527438

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben het volgende overwogen;

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient een verkeersbesluit te worden genomen voor het plaatsen of verwijderen van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Er bestaat behoefte aan een aanvulling van de verkeerstekens in de Pelikaanstraat in verband met het aanwijzen van parkeergelegenheid voor mensen die slecht ter been zijn of anderszins en daarom gebruik maken van een gehandicaptenparkeerkaart.

Aan de Minckelersstraat 26 ligt een (para-) medische praktijk. Voor bezoekers aan deze praktijk die gebruik maken van een gehandicaptenparkeerkaart is het gewenst nabij de entree van de praktijk te kunnen parkeren. Om de hoek in de Pelikaanstraat kan ter hoogte van de praktijk een vak worden ingericht als geschikte gehandicaptenparkeerplaats. De openingstijden van de praktijk zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 – 20.00 uur. Het gebruik van de gehandicaptenparkeerplaats zal overeenkomstig zijn en dit kenbaar te maken met een onderbord op het te plaatsen verkeersbord. Buiten de openingstijden van de praktijk is de parkeerplaats algemeen beschikbaar, waardoor alsdan een ieder van de betreffende parkeerplaats gebruik kan maken. Het aanwijzen van deze plaats tot een algemene gehandicaptenparkeerplaats met beperkend tijdvenster is een gepaste maatregel gelet op de dienstverlening en doelgroep.

Deze maatregel is in overleg met de praktijk tot stand gekomen.

De korpschef politie is gehoord in overeenstemming met artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en adviseert positief op de voorgestelde maatregel.

De Pelikaanstraat is gelegen binnen deze gemeente en bij de gemeente in beheer en onderhoud.

Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) is het colle­ge bevoegd ten aanzien van het verkeer op de binnen deze gemeente gelegen wegen, welke niet onder het beheer van het rijk, de pro­vincie of een waterschap vallen, de besluiten te nemen als bedoeld in artikel 12 van het BABW en het college heeft deze bevoegdheid gemandateerd aan de portefeuillehouder verkeer.

Bij ons besluit van 30 augustus 2005 is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, van toepassing verklaard voor verkeersbesluiten (besluiten op grond van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer) met uitzondering van besluiten met betrekking tot gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken.

Burgemeester en wethouders van Hilversum besluiten;

  • 1.

    Door het plaatsen van bord E6 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990/ bijlage 1, in Pelikaanstraat ter hoogte van perceel Minckelersstraat 26 een parkeervak aan te wijzen als gehandicaptenparkeerplaats.

  • 2.

    Door het aanbrengen van een onderbord bij bord E6 met tekst ‘ma t/m vr van 09.00 tot 20.00 u’ of van gelijke strekking, de werking van het onder 1 vastgestelde voor de gehandicaptenparkeerplaats te beperken tot alleen deze dagen en uren.

  

Hilversum, 7 maart 2019,

Burgemeester en wethouders van Hilversum,

Namens dezen:

De portefeuillehouder verkeer,

     

A.J. Wolthers

  

Dit ontwerpbesluit met eventuele bijlagen wordt op 21 maart 2019, overeenkomstig de Verordening op de elektronische publicatie Hilversum 2014, bekend gemaakt op de website www.overheid.nl onder Bekendmakingen - Gemeenteblad, en is daar in zijn geheel in te zien. Dit is de enige rechtsgeldige bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen, binnen 6 weken na de bekendmaking, mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen tegen dit ontwerpbesluit inbrengen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Ingediende zienswijzen zijn mede van belang voor de inhoudelijke omvang van een later beroep omdat de bezwaarschriftenprocedure bij ontwerpbesluiten niet bestaat.

 

zaak 527438

 

 

Naar boven