Vaststelling Beleidsregels Evenementenvergunningen door de burgemeester en vaststelling van de aanpassing van artikel 7 en 9 in deze beleidsregels door de burgemeester en door het college van B en W gemeente Borne

 

 

  • 1.

    Bijgaande Beleidsregels Evenementenvergunningen met aanpassing van de artikelen 7 en 9, met terugwerkende kracht tot 7 maart 2017, door de burgemeester te laten vaststellen.

  • 2.

    De aangepaste artikelen 7 en 9 van bijgaande Beleidsregels Evenementenvergunningen, met terugwerkende kracht tot 7 maart 2017, door het college te laten vaststellen.

 

Samenvatting voorstel

Op 7 maart 2017 zijn door het college van B en W de Beleidsregels Evenementenvergunningen vastgesteld, waar deze eveneens door de burgemeester vastgesteld hadden moeten worden voor zover het zijn bevoegdheden betreft. Met dit besluit wordt dit met terugwerkende kracht tot 7 maart 2017 hersteld. Daarnaast is tijdens het vooroverleg met de Stichting Melbuul’ndagen voor de Melbuul’ndagen 2017 gebleken dat er een fout was geslopen in de vastgestelde Beleidsregels Evenementenvergunningen met dien verstande dat er tijdens de Melbuul’ndagen nog maar één avond een maximale geluidsbelasting van 85 dB(A) en 98 dB(C) was toegestaan in plaats van de bedoelde twee avonden. Uit een enquête onder de bevolking van Borne omtrent evenementen in Borne kwam ook naar voren dat men vond dat de bestaande evenementen gehandhaafd moesten worden. Dat het ook nimmer de bedoeling is geweest het aantal avonden tijdens de Melbuul’ndagen waarop een ruimere geluidsbelasting was toegestaan terug te brengen naar één avond, blijkt ook uit bijgaande zienswijzenota Beleidsregels Evenementen (zie de gearceerde passages). Voorgesteld wordt bijgaande Beleidsregels Evenementenvergunningen met aanpassing van de artikelen 7 en 9 vast te stellen.

Naar boven