Gemeentelijke inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT)

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren hebben op 23 december 2016 de Gemeentelijke inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT) vastgesteld.

 

Aanvulling op al bestaande algemene voorwaarden

De gemeente De Fryske Marren heeft algemene (inkoop)voorwaarden voor diensten/leveringen en algemene voorwaarden voor werken. Dit zijn standaard bepalingen die van toepassing worden verklaard op de te sluiten privaatrechtelijke overeenkomsten.

 

Waarom GIBIT

Voor de kwaliteit van dienstverlening en uitvoering is de gemeente steeds meer afhankelijk van ingekochte ICT producten en-diensten, maar algemeen inkoopvoorwaarden IT ontbraken. VNG/King hebben de Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden voor gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden opgesteld. Op 8 december 2016 heeft de VNG de GIBIT voorwaarden vastgesteld. Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren hebben besloten ook de GIBIT toe te passen.

 

GIBIT is te vinden op onze website

De volledige tekst van de GIBIT is op onze website www.defryskemarren.nl geplaatst en kunt u via de opgenomen link raadplegen. Bij inkoop-en aanbestedingstrajecten ontvangen leveranciers een exemplaar van de GIBIT.

 

Naar boven