Beleidsregels geur DE-Joure

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Fryske Marren maken bekend dat de raad van de gemeente De Fryske Marren op 25 november 2015 de beleidsregels geur DE Joure heeft vastgesteld.

 

Waarom beleidsregels

Joure is in de afgelopen decennia gegroeid om en verbonden met de aanwezige ambachten en industrie waarvan Douwe Egberts steeds één van de grotere werkgevers is gebleven.

Die groei heeft ertoe geleid dat direct naast en om die industrie woningen zijn gerealiseerd. Wonen en industrie op korte afstand van elkaar geeft spanningen. Hoewel de industrie steeds innovatiever, duurzamer en schoner is gaan produceren, is in de afgelopen jaren ook de wet- en regelgeving op het gebied van milieu strenger geworden.

Bij het verlenen van (omgevings-)vergunningen en het toepassen van algemene milieuregels voor bedrijven maar ook bij het ontwikkelen van nieuwe woongebieden moet rekening gehouden worden met beide belangen.

 

De beleidsregels hebben tot doel om op een zorgvuldige wijze het geuraspect in beleid te vatten. Beleid dat enerzijds de huidige en toekomstige ontwikkeling van Joure mogelijk maakt en anderzijds de bedrijfscontinuïteit van Douwe Egberts maximaal borgt.

De ontwerp-beleidsregels hebben ter inzage gelegen 7 juli tot 18 juli 2015. Er zijn geen zienswijzen ingebracht. De vastgestelde beleidsregels komen overeen met de ontwerp-beleidsregels.

 

Inwerkingtreding

De “Beleidsregels geur DE Joure” treden de dag na bekendmaking in werking.

 

Ter inzage

De beleidsregels met de bijbehorende kaart “Geurcontour DE” liggen vanaf 15 januari 2016 gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage bij:

  • Centrale balie van het gemeentehuis te Joure (Herema State 1)

  • Servicepunt in Balk (Dubbelstraat 1)

  • Servicepunt in Lemmer (Vissersburen 88)

Ook kunt u de beleidsregels inzien op www.defryskemarren.nl.

Bezwaar of beroep niet mogelijk

Tegen het besluit tot vaststelling van de beleidsregel kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

 

Naar boven