Welstandsnota De Friese Meren 2014
De gemeenteraad van de gemeente De Friese Meren heeft op 22 april 2015 de Welstandsnota De Friese Meren 2014 gewijzigd vastgesteld. Met de nieuwe welstandsnota is ook het welstandsbeleid aangepast. Over het algemeen zijn de regels versoepeld, bijvoorbeeld voor woonwijken en bedrijventerreinen. Maar daar waar sprake is van een bijzondere ruimtelijke kwaliteit, zoals de oude kernen en de lintbebouwing, is duidelijk omschreven wat er wel en niet gewenst is. Het welstandsbeleid is dan ook zo samen te vatten: “Weinig regels waar dat kan, duidelijke regels waar dat nodig is”.
 
Van 30 december 2014 tot en met 10 februari 2015 heeft de ontwerp welstandsnota ter inzage gelegen. Binnen deze termijn zijn er inhoudelijke reacties ontvangen. Deze reacties zijn verwerkt in een reactienota en meegenomen bij de vaststelling van de Welstandsnota.
 
Inwerkingtreding
De “Welstandsnota De Friese Meren 2014” treedt de dag na bekendmaking in werking. Vanaf dat moment is de welstandsnota gedurende openingstijden in te zien bij de balie van het gemeentehuis te Joure en bij de servicepunten te Balk en Lemmer. De welstandsnota kunt u ook vinden op onze website www.defriesemeren.nl.
 
Bezwaar of beroep niet mogelijk
Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de “Welstandsnota De Friese Meren 2014 ” kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.
Naar boven