Inspraak ontwerpbesluit “Aanwijzen en begrenzen van werkingsgebieden bij de Waterschapsverordening Waterschap Rivierenland”

Besluit van het college van dijkgraaf en heemraden

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland heeft op 23 augustus 2022 het ontwerpbesluit ‘Aanwijzen en begrenzen van werkingsgebieden bij de Waterschapsverordening Waterschap Rivierenland’ vastgesteld.

 

Daarbij is gelet op:

  • artikel 56 en 78, eerste lid van de Waterschapswet;

  • de Participatie- en inspraakverordening Waterschap Rivierenland 2020;

  • afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het college heeft besloten het ontwerpbesluit ‘Aanwijzen en begrenzen van werkingsgebieden bij de Waterschapsverordening Waterschap Rivierenland’ op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voor inspraak ter inzage te leggen.

 

Inhoud ontwerpbesluit ‘Aanwijzen en begrenzen van werkingsgebieden bij de Waterschapsverordening Waterschap Rivierenland’

In verband met de Omgevingswet die naar verwachting op 1 januari 2023 in werking treedt, moet de regelgeving waaronder de keur van Waterschap Rivierenland worden aangepast. Op 1 juli 2022 heeft het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland de Waterschapsverordening Waterschap Rivierenland vastgesteld. Deze regels worden gekoppeld aan een digitaal systeem, zodat voor iedereen zichtbaar en duidelijk is in welke gebieden deze regels gelden en wat de grenzen zijn van de gebieden waar beperkingen gelden. Deze zogenaamde werkingsgebieden worden nu vastgelegd in Bijlage 2 van de Waterschapsverordening.

 

Voor de inhoud van het ontwerpbesluit met bijbehorende documenten verwijzen wij u naar de stukken die ter inzage liggen: https://www.waterschaprivierenland.nl/omgevingswetterinzage.

 

Ontwerpbesluit met bijlagen ter inzage

Voordat het algemeen bestuur overgaat tot het ‘Aanwijzen en begrenzen van werkingsgebieden bij de Waterschapsverordening Waterschap Rivierenland’, ligt het ontwerpbesluit met bijbehorende documenten van maandag 29 augustus 2022 tot en met maandag 10 oktober 2022 tijdens kantooruren voor iedereen ter inzage in het kantoor van het waterschap, De Blomboogerd 1 in Tiel.

 

Het ontwerpbesluit ‘Aanwijzen en begrenzen van werkingsgebieden bij de Waterschapsverordening Waterschap Rivierenland’ en bijlagen zijn als bijlage bij dit Waterschapsblad opgenomen.

 

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunt u op vier manieren reageren op het ontwerpbesluit door het indienen van een zienswijze. Dit kan als u een bedrijf heeft binnen het gebied van Waterschap Rivierenland of een bewoner of belanghebbende bent van het gebied:

 

  • Voor het indienen van een digitale inspraakreactie kunt u het geschikte formulier vinden op: https://www.waterschaprivierenland.nl/zienswijze-indienen;

    Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD voor particulieren en eHerkenning voor ondernemers). Reacties per e-mail kunnen wij niet in behandeling nemen;

  • Per mail naar omgevingswet@wsrl.nl Een ander e-mailadres van het waterschap kunt u niet gebruiken voor het indienen van een zienswijze;

  • Schriftelijk per post aan: het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland, Postbus 599, 4000 AN Tiel

  • Mondeling via (0344) 649090. U kunt dan telefonisch een afspraak maken en u wordt dan teruggebeld.

Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, brengen wij op de hoogte van het genomen besluit en van de manier waarop de resultaten van de inspraak zijn verwerkt. Vaststelling van het besluit gebeurt naar verwachting op 25 november 2022 door het algemeen bestuur.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over het ontwerpbesluit? Kijk dan op https://www.waterschaprivierenland.nl/omgevingswetterinzage.

Naar boven