Inspraak ontwerp-peilbesluit Tielerwaard Waterschap Rivierenland

 

Besluit van het college van dijkgraaf en heemraden

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland heeft op 7 juni 2022 het ontwerp-peilbesluit Tielerwaard vastgesteld. Daarbij is gelet op:

  • artikel 5.2 van de Waterwet;

  • de Participatie- en inspraakverordening Waterschap Rivierenland 2020;

  • afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het college heeft besloten het ontwerp-peilbesluit op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voor inspraak ter inzage te leggen.

 

Inhoud ontwerp-peilbesluit Tielerwaard

Waterschap Rivierenland stelt momenteel voor het gebied Tielerwaard een nieuw peilbesluit op. Op 21 juni 2019 heeft Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland al een nieuw peilbesluit Tielerwaard vastgesteld. Tegen dat besluit is beroep ingesteld bij de Rechtbank Gelderland. De rechtbank heeft geoordeeld dat de peilwijzigingen rond het gebied Nieuwe Zuiderlingedijk onvoldoende zijn gemotiveerd. Het peilbesluit moet daarom opnieuw worden vastgesteld. De thans voorgestelde peilen en peilgrenzen zijn niet gewijzigd ten opzichte van het vastgestelde (en vernietigde) peilbesluit uit 2019. Wel zijn een aantal kleine tekstuele correcties doorgevoerd en is op last van de rechter beter aangegeven wanneer een peilgebied een minimaal/maximaal peil heeft in plaats van een zomer- en winterpeil. Nieuw onderdeel van dit peilbesluit is met name de verbeterde motivering van de peilwijzigingen in de Bufferzone Nieuwe Zuiderlingedijk.

 

Voor de inhoud van het ontwerp-peilbesluit met bijbehorende documenten verwijzen wij u naar de stukken die ter inzage liggen (zie hieronder).

 

Inloopmiddag

Het waterschap organiseert een inloopmiddag over het ontwerp-peilbesluit Tielerwaard op maandag 27 juni 2022 in het kantoor van het waterschap aan De Blomboogerd 1 in Tiel. De inloopmiddag is van 13:00 tot 16:00 uur. Bezoekers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen over het ontwerp-peilbesluit en de benodigde uitvoeringsmaatregelen.

 

Ontwerp-peilbesluit met bijlagen ter inzage

Voordat het algemeen bestuur overgaat tot vaststelling van het peilbesluit ligt het ontwerp van het peilbesluit met bijbehorende documenten van donderdag 16 juni 2022 tot en met woensdag 27 juli 2022 tijdens kantooruren voor iedereen ter inzage in het kantoor van het waterschap, De Blomboogerd 1 in Tiel.

 

Wilt u liever iemand spreken voor toelichting en uitleg, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer Jaap Cremer via het e-mailadres: j.cremer@wsrl.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

 

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden en inwoners mondeling, schriftelijk of digitaal reageren op het ontwerp-peilbesluit door het indienen van een zienswijze.

 

Voor een mondelinge inspraakreactie kunt u terecht bij de heer Jaap Cremer (bereikbaar op telefoonnummer 0344-649323).

 

Voor een schriftelijke inspraakreactie kunt u een brief richten aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland, Postbus 599, 4000 AN Tiel.

 

Voor het indienen van een digitale inspraakreactie kunt u het geschikte formulier vinden op:

https://www.waterschaprivierenland.nl/zienswijze-indienen. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD voor particulieren en eHerkenning voor ondernemers). Reacties per e-mail kunnen wij niet in behandeling nemen.

 

Degenen die een zienswijze hebben ingediend, brengen wij op de hoogte van het genomen besluit en van de manier waarop de resultaten van de inspraak zijn verwerkt. Vaststelling van het peilbesluit (naar verwachting in november 2022) gebeurt door het Algemeen Bestuur. Het peilbesluit zal geldig zijn tot de volgende herziening van het peilbesluit Tielerwaard.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over het ontwerp-peilbesluit of de stukken digitaal raadplegen? U kunt terecht op de website van het waterschap:

https://www.waterschaprivierenland.nl/peilbesluit-tielerwaard

U kunt ook contact opnemen met de heer Jaap Cremer, projectleider peilbesluit Tielerwaard, bereikbaar onder telefoonnummer 0344 – 649323.

Naar boven