Ontwerpnota Schoon Water 3

DIJKGRAAF EN HOOGHEEMRADEN VAN HET HOOGHEEMRAADSCHAP VAN RIJNLAND MAKEN HET VOLGENDE BEKEND:

 

De verenigde vergadering heeft op 23 september 2020 de nota Schoon Water 3 in ontwerp vastgesteld. Hierop kunt u van maandag 10 mei 2021 tot en met maandag 21 juni 2021 uw zienswijze inbrengen.

 

Bij het hoogheemraadschap van Rijnland draait alles om water. Samen met onze partners werken we aan voldoende schoon water en droge voeten. Dat doen we voor iedereen, met oog voor natuur en landschap. Zo kunnen we nu en in de toekomst leven, werken en genieten in ons waterrijke gebied.

 

De Kaderrichtlijn Water (KRW) is een Europese richtlijn om de kwaliteit van grond- en oppervlaktewater te verbeteren. De KRW bestaat sinds 2000. Er zijn 3 uitvoeringsperioden van elk 6 jaar. In 2022 begint de derde uitvoeringsperiode. Om de ecologische doelstellingen en chemische normen te halen neemt Rijnland neemt, samen met de partners, maatregelen. In de Ontwerpnota Schoon Water 3 leest u over deze maatregelen.

 

Rijnland vindt uw mening belangrijk. Tussen 10 mei en 21 juni 2021 kunt u uw zienswijze aan ons bekend maken.

De ontwerpnota vindt u in de bijlage bij deze bekendmaking.

Of op het kantoor van het hoogheemraadschap van Rijnland:

Archimedesweg 1 in Leiden. Als gevolg van de coronamaatregelen, moet u hiervoor wel een afspraak maken. Bel hiervoor naar 071 – 306 30 63.

 

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen hun zienswijze schriftelijk, elektronisch of mondeling naar voren brengen.

Op verzoek kan vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten.

 

Tot en met 21 juni 2021 kunt u uw gemotiveerde zienswijze, onder vermelding van ontwerpnota Schoon Water 3, op de volgende wijze indienen:

  • -

    Per post:

    Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland

    t.a.v. mevr L.J. Frinking

    Postbus 156

    2300 AD Leiden

  • -

    Per e-mail:  post@rijnland.net 

  • -

    Mondeling: Ons kantoor is i.v.m. corona gesloten. Een mondelinge zienswijze kunt u daardoor nu alleen telefonisch doorgeven via ons KlantContactTeam

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Rijnland stelt op basis van de ontvangen zienswijzen een nota van antwoord op. Hierin vindt u de zienswijzen op de ontwerpnota Schoon Water 3. Ook leest u hoe daar bij de besluitvorming mee is omgegaan. De zienswijzen kunnen aanleiding zijn om zaken in de definitieve nota Schoon Water 3 te wijzigen.

 

Mede op basis van de inspraakreacties stelt de verenigde vergadering de definitieve nota Schoon Water 3 vast. U krijgt bericht over de vaststelling van de nota en van de manier waarop we de resultaten van de inspraak hebben verwerkt.

Meer informatie?

 

Kijk voor meer informatie op www.rijnland.net of neem contact op met ons KlantContactTeam via:

Tel.: 071 – 306 3535

e-mail: info@rijnland.net

Twitter: @HHRijnland

FB: www.facebook.com/hhrijnland

 

Leiden, 22 april 2021

Naar boven