Bekendmaking definitief projectplan Waterwasser Langeraarse Plassen te Ter Aar

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 21 juli 2020 een projectplan voor Waterwasser Langeraarse Plassen vastgesteld.

Het projectplan betreft:

De plaatsing van een zogenaamde waterwasser met pomp aan en in de Langeraarse Plassen. De Waterwasser is een nieuw soort defosfateringsinstallatie die getest gaat worden in de zomer en het najaar van 2020. Het doel van de test is om te onderzoeken of het een rendabel apparaat is om fosfaat te verwijderen uit de plas doormiddel van centrifugeren.

Het projectplan kan van 6 augustus 2020 tot en met 17 september 2020 worden ingezien: aan de linkerzijde van deze bekendmaking. Wegens de Corona crisis is het helaas niet mogelijk om de stukken fysiek op ons kantoor in te zien.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode schriftelijk bezwaar maken. Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet daarnaast ten minste bevatten: de naam van de indiener, adres, dagtekening, het kenmerk 20.022257 en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (motivering) van het bezwaar. Het postadres is: Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD te Leiden. U kunt ook digitaal bezwaar maken bij Rijnland via www.rijnland.net/bezwaar.

Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de werking van het besluit niet geschorst. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het besluit wel te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag. Het is ook mogelijk digitaal een verzoek in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net.

 

Leiden, 5 augustus 2020

Naar boven