Bekendmaking Legger ondersteunende kunstwerken

Dijkgraaf en hoogheemraden hebben op 19 mei 2020 de legger ondersteunende kunstwerken in ontwerp vastgesteld. Hierop kunt u van 27 mei 2020 tot en met 10 juli 2020 uw zienswijzen inbrengen.

Wat is de legger ondersteunende kunstwerken?

Dit is een register waarin de ondersteunende kunstwerken in het beheergebied van Rijnland zijn vastgelegd. Met ondersteunende kunstwerken worden alle waterstaatkundige objecten bedoeld die noodzakelijk zijn voor het beheer van het watersysteem en de waterkeringen. Bijvoorbeeld gemalen, stuwen, sluizen en inlaten.

Van deze kunstwerken is in de legger vastgelegd waar ze liggen en wie verantwoordelijk is voor het onderhoud. De legger is dus een belangrijk instrument. Rijnland gebruikt de legger onder andere voor de jaarlijkse controle op de onderhoudsplicht van de oppervlaktewateren. De legger ondersteunende kunstwerken is een aanvulling op de al bestaande leggers voor de waterkeringen en de oppervlaktewateren. 

U kunt de ontwerplegger ondersteunende kunstwerken inzien via internet: www.rijnland.net/legger-kunstwerken

Zienswijze

Het is belangrijk dat alle informatie die in de legger is opgenomen juist is. Ziet u iets dat niet klopt of heeft u andere op- en aanmerkingen? Laat het ons dan weten. U kunt gedurende deze periode uw zienswijze over de ontwerplegger schriftelijk, mondeling of digitaal indienen. Op uw verzoek laten wij vermelding van persoonlijke gegevens achterwege.

Tot en met 10 juli 2020 kunt u uw gemotiveerde zienswijzen op de ontwerplegger sturen naar:

Per post: Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland

t.a.v. de heer J.W.P. de Groot

Postbus 156

2300 AD Leiden

Per email: post@rijnland.net met het onderwerp “zienswijze ontwerplegger kunstwerken”.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Het bestuur van Rijnland beoordeelt uw reactie zorgvuldig en stelt vervolgens de definitieve legger vast. Hierna ontvangt u een schriftelijke reactie op uw zienswijze.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.rijnland.net/legger-kunstwerken.

Of neem contact met ons op via:

Telefoon: 071 – 306 3535

e-mail: info@rijnland.net

Twitter: @HHRijnland

Facebook: www.facebook.com/hhrijnland

In verband met het coronavirus is het kantoor van Rijnland gesloten. Persoonlijk contact is dan ook niet mogelijk. Wel staan wij u graag telefonisch of via email te woord.

Het belang van het beheer van water

Rijnland is verantwoordelijk voor de waterveiligheid, het waterbeheer en de zuivering van het afvalwater in het gebied dat globaal is gelegen tussen Wassenaar, Gouda, Amsterdam en IJmuiden.

Leiden, 26 mei 2020

Naar boven