Bekendmaking projectplan Waterwet Verbetering Rottekade

Op 5 mei 2020 is het projectplan Waterwet Verbetering Rottekade vastgesteld.

Toelichting

De Rottekade is een boezemkade binnen het beheersgebied van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK). In 2012 is een detailtoets uitgevoerd waaruit is gebleken dat verschillende secties van de (Bergse Linker) Rottekade niet voldoen aan de gestelde eisen voor binnenwaartse stabiliteit. Om waterveiligheid te kunnen garanderen en te voldoen aan de gestelde normen wordt de boezem­kade aan de zuidkant van de Rotte door HHSK verstevigd. Om de binnenwaartse stabiliteit te verbeteren wordt het binnentalud van de kering opgehoogd. Door de ophoging wordt een groot gedeelte van de kering teruggebracht tot zijn oorspronkelijke afmetingen. Bij de Bergse Linker Rottekade nabij het president Wilsonpad wordt de kade verbreed door een verflauwing van het huidige talud. Als gevolg hiervan wordt de aangrenzende teensloot verlegd. Bij de locatie Nessebos zal tevens het talud worden verbreed. Deze verbreding maakt het noodzakelijk om de aangrenzende teensloot te dempen en een drainage aan te leggen. Het wateroppervlak wordt gecompenseerd door de aanleg van natuurvriendelijke oevers in het achtergelegen Nessebos. Nabij het President Wilsonpad wordt tevens een inlaat verplaatst en vernieuwd.

Terinzagelegging

Het projectplan ligt vanaf 16 mei tot en met 26 juni 2020 ter inzage op het kantoor van het hoogheemraadschap aan de Maasboulevard 123 in Rotterdam. Het projectplan is ook als bijlage toegevoegd bij deze digitale bekendmaking (zie externe bijlagen in de linkerkolom).

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen tot en met 26 juni 2020 bezwaar maken tegen dit projectplan. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard, Postbus 4059, 3006 AB Rotterdam.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de inwerkingtreding van dit besluit niet. Indien de indiener van een bezwaarschrift van oordeel is een spoedeisend belang te hebben bij gehele of gedeeltelijke schorsing van dit besluit kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de president van de rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Een afschrift van het bezwaarschrift moet met het verzoek om voorlopige voorziening worden meegezonden. Overigens is het ook mogelijk om langs elektronische weg een verzoekschrift voor een voorlopige voorziening bij de bestuursrechter in te dienen. De mogelijkheid daartoe is terug te vinden op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. M. Radema, 010-4537200.

Naar boven