Bekendmaking ontwerp-projectplan Waterwet Oeververvanging T9 Gouwe Vak 9 te Waddinxveen

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland zijn van plan een projectplan voor Waterwet Oeververvanging T9 Gouwe Vak 9 vast te stellen. Voorafgaand aan de vaststelling van het definitieve projectplan, is eerst een ontwerp-projectplan opgesteld.

Het ontwerp-projectplan betreft:

Over een lengte van totaal 832 meter is aan de westzijde van de Gouwe een nieuwe oeverconstructie aangebracht. T9 Gouwe Vak 9 is gelegen in de bebouwde kern van Waddinxveen en loopt ongeveer vanaf de zuidzijde van de hefbrug tot aan eerder vernieuwde grond kerende constructie ter hoogte van de Burgemeester Trooststraat.

De betreffende oeverconstructie is in de huidige situatie formeel nog geen waterkering. Hier geldt nog het grond-dijklichaam als waterkerend. Het formeel opschalen van de oeverbeschoeiing naar een waterkerende constructie wordt door het hoogheemraadschap van Rijnland gerealiseerd middels onderhavig Projectplan Waterwet.

Het ontwerp-projectplan kan van 20 oktober 2020 tot en met 1 december 2020 worden ingezien:

  • 1.

    Normaliter kunnen de stukken die online worden gepubliceerd met betrekking tot het projectplan ook op het kantoor van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden tijdens kantooruren worden ingezien. Echter in verband met de corona crisis is het kantoor van Rijnland tot nader orde gesloten;

  • 1.

    vanaf 20 oktober 2020 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over het ontwerp-projectplan schriftelijk, mondeling of elektronisch naar voren brengen. Op verzoek kan de vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Ingediende zienswijzen worden beoordeeld. Bezien wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp-projectplan aan te passen. Vervolgens wordt het projectplan definitief vastgesteld.

Onder vermelding van kenmerk 20.082257 en onderwerp: ´zienswijze Waterwet Oeververvanging T9 Gouwe Vak 9´ kan een zienswijze gestuurd worden naar: Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Elektronische zienswijzen dienen gestuurd te worden naar post@rijnland.net.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net.

Leiden, 19 oktober 2020

Naar boven