Bekendmaking vaststelling partiële herziening beleidsregels integrale legger

Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân maakt bekend dat de:

Partiële Herziening Beleidsregels Integrale Legger, is vastgesteld op 9 juli 2019.

 

Toelichting

De Beleidsregels Integrale Legger geven uitgangspunten voor het vaststellen of wijzigen van de legger. Deze uitgangspunten zijn voor het grootste gedeelte een voortzetting van het huidige beleid dat in 2017 is vastgesteld. De partiële herziening van de beleidsregels legger omvat voor een groot deel tekstuele verbeteringen, ter verduidelijking van het beleid en voor een klein deel een actualisatie van bestaand beleid.

Legger

Het waterschap is op basis van de Waterwet en de Waterschapswet verplicht tot het vaststellen van een Legger. In de Legger worden de eisen (leggerwaarden) opgenomen waaraan een waterstaatswerk dient te voldoen qua ligging, vorm, afmeting en functionele eisen (constructie). Daarnaast wijst de Legger de onderhoudsplichtige aan en geeft de onderhoudsplicht weer. Op basis van de gewijzigde beleidsuitgangspunten stelt het waterschap nadere leggerbesluiten vast.

Publicatie

De Partiële Herziening Beleidsregels integrale legger kunt u inzien door de aan deze elektronische bekendmaking toegevoegde bijlage te raadplegen. Kijk hiervoor onder: ‘Externe bijlagen’.

 

Naar boven