Bekendmaking projectplan Waterwet oeverbescherming Schielands Hoge Zeedijk West 3 Moordrecht

Op 12 juli 2019 is het projectplan Waterwet oeverbescherming Schielands Hoge Zeedijk West 3 Moordrecht vastgesteld.

 

Toelichting

Onlangs is de sloop van de oude Snelle Sluis in Moordrecht uitgevoerd. Deze sloop was noodzakelijk omdat door de slechte staat van de restanten van de sluis de veiligheid in het geding dreigde te komen. Aangrenzend aan de oude Snelle Sluis is de regionale kering met Kadevak Snelle Polder gesitueerd. Deze kering voldoet ter plaatse van Schielands Hoge Zeedijk niet meer aan de vereiste leggerhoogte. Gezien de ontwikkeling van de oude Snelle Sluis bestaat de wens om de versterking van de kade aansluitend mee te nemen. Onderdeel hiervan is het ophogen van de kade en een nieuwe oeverbescherming ter plaatse van Schielands Hoge Zeedijk West.

Om dit te kunnen realiseren zijn diverse onderzoeken uitgevoerd. Deze deelonderzoeken vormen de basis voor dit projectplan. De planning is dat het project in het najaar van 2019 klaar is.

 

Terinzagelegging 

Het projectplan ligt ter inzage vanaf 18 juli 2019 t/m 29 augustus 2019 op het kantoor van het hoogheemraadschap aan de Maasboulevard 123 in Rotterdam. Het projectplan is ook als bijlage toegevoegd bij deze digitale bekendmaking (zie externe bijlagen).

 

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen tot en met 29 augustus 2019 bezwaar maken tegen dit projectplan. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard, Postbus 4059, 3006 AB Rotterdam. 

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de inwerkingtreding van dit besluit niet. Indien de indiener van een bezwaarschrift van oordeel is een spoedeisend belang te hebben bij gehele of gedeeltelijke schorsing van dit besluit kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de president van de arrondissementsrechtbank te Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Een afschrift van het bezwaarschrift moet met het verzoek om voorlopige voorziening worden meegezonden. Overigens is het ook mogelijk om langs elektronische weg een verzoekschrift voor een voorlopige voorziening bij de bestuursrechter in te dienen. De mogelijkheid daartoe is terug te vinden op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Informatie 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter van der Veeken via telefoonnummer 06 54917519 of via het e-mailadres: p.vander.veeken@hhsk.nl  

Naar boven