Ontwerp projectplan aanpassen waterhuishouding Waalwijk

Het dagelijks bestuur heeft op 11 juni 2019 het ontwerp projectplan aanpassen waterhuishouding Waalwijk vastgesteld.

Achtergrond

De provincie heeft het waterschap gevraagd om de waterhuishouding in het noord- en westelijk deel van Waalwijk aan te passen. Omdat in het gebied Westelijke Langstraat de natuurdoelen gerealiseerd gaan worden in het kader van het Programma aanpassing stikstof (PAS). Voor deze natuurdoelen moet er in de Westelijke Langstraat een hoger peil gevoerd gaan worden waardoor het water uit het achterliggende gebied niet meer door het Zuiderafwateringskanaal afgevoerd kan worden.

Daarom gaat het waterschap een nieuw gemaal bouwen die het water rechtstreeks op de Bergsche Maas pompt. Naast het bouwen van een gemaal zullen er stuwen, duikers en sloten aangepast worden. Daarnaast koppelen we een sifon in de Buitenpolder af en treffen we maatregelen om een regionale kering bij haven 7 veilig te maken.

Alle maatregelen die in dit project genomen worden staan beschreven in het ontwerp projectplan aanpassen waterhuishouding Waalwijk. Met kaartjes is aangegeven waar maatregelen genomen worden.

Plan inzien en indienen zienswijze

Het ontwerp projectplan en alle stukken die daarbij horen liggen vanaf 17 juni 2019 voor een periode van zes weken ter inzage op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5 in Breda. De stukken zijn in te zien op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. De stukken liggen op werkdagen ook ter inzage bij de gemeente Waalwijk, Taxandriaweg 6 te Waalwijk.

Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van ter inzagelegging een zienswijze indienen. Hoe dit werkt, kunt u lezen op de website.

Inloopavond

Op dinsdag 18 juni 2019 organiseert het waterschap een inloopavond Broodje Prins, Gompenstraat 23, 5145 RM Waalwijk. Tussen 15.00 en 20.00 uur bent u van harte welkom om het ontwerp projectplan in te zien en kunt u vragen stellen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met omgevingsmanager mevrouw M. Schellekens via mailadres m.schellekens@brabantsedelta.nl.

 

Naar boven