Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER Noordrand Midden

Het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft op 11 juni 2019 de notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) MER voor het natuurproject Noordrand Midden vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak.

 

Achtergrond

Waterschap Brabantse Delta, Staatsbosbeheer en de provincie Noord-Brabant pakken na zeven jaar natuurproject Noordrand Midden opnieuw op. We gaan de waterhuishouding aanpassen ten behoeve van natuurrealisatie in het gebied ten noorden van Etten-Leur en Prinsenbeek. Dit gebied maakt onderdeel uit van het aangewezen Natuurnetwerk Brabant (NNB). Ook zal een deel van een waterkering bij het deelgebied Weimeren worden versterkt.

Gezien de te nemen maatregelen is ervoor gekozen om het MER-traject te doorlopen. Het doorlopen van de m.e.r.-procedure wordt gekoppeld aan het besluit projectplan Waterwet. Met de voorliggende notitie Reikwijdte en Detailniveau wordt aangegeven wat we precies gaan meenemen in de Milieu Effect Rapportage (MER). We geven hiermee iedereen de mogelijkheid om mee te denken over de aanpak van de m.e.r.-procedure.

Wilt u meer weten over natuurproject Noordrand Midden? Kijk dan op onze website

 

Plan inzien

De notitie ligt vanaf 14 juni 2019 voor een periode van vier weken (van 14 juni t/m 12 juli) op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur ter inzage op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5 in Breda. Het stuk dat ter inzage ligt, is ook als bijlage aan deze bekendmaking toegevoegd.

 

Indienen zienswijze

U kunt gedurende de periode van de terinzagelegging een zienswijze indienen. Hoe dit werkt kunt u lezen op onze website

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met omgevingsmanager mevrouw E. van Aart via telefoonnummer 076 564 10 00 of e-mail noordrandmidden@brabantsedelta.nl

 

Naar boven